You might interested in

  • Manjari and Raspberry
  • Manjari and Raspberry

  •  327  7  20 minutes ago
  • Dessert heaven! .
Rows and rows of boxes of 12 assorted desserts for EID 2020. .
🍓strawberry and white chocolate
🍪Lotus Biscoff .
🍃 Mint aero
. .

#simplicity #fresh #colours #pastel #rose #freshfood #birthday #happy #colourful #desserts  #amazing #instagood #sweet #cake #wiltoncakes #cakedecorating #cakebakeoffng #cakestagram #dessertporn #delish #foods #delicious #tasty #hungry #foodpics #sweettooth #dessert #colours #ayeshasdelights #followme 💕
  • Dessert heaven! .
    Rows and rows of boxes of 12 assorted desserts for EID 2020. .
    🍓strawberry and white chocolate
    🍪Lotus Biscoff .
    🍃 Mint aero
    . .

    #simplicity #fresh #colours #pastel #rose #freshfood #birthday #happy #colourful #desserts #amazing #instagood #sweet #cake #wiltoncakes #cakedecorating #cakebakeoffng #cakestagram #dessertporn #delish #foods #delicious #tasty #hungry #foodpics #sweettooth #dessert #colours #ayeshasdelights #followme 💕

  •  287  2  2 hours ago
  • Deklanşör📸tetik gibidir
Aradaki tek fark,
Silah öldürürken deklanşör ölümsüzleştirir📸
.
Ellerine sağlık dileğim @dilektrky herşey çok ama çok güzeldi🥰❤️🙏🏼
Bu kareyi de paylaşmasam olmazdı😉

#keşfet #sunum #sunumönemlidir #kek #mutluluk #instalike #amazing #inspire #instasunum #yemek #mutlulukyakalanir #vsco #elmalıturta #borek #açma #poça #masaduzeni #istanbul_fk #yapraksarma #ıslakkek #fotografia #vscoturkey #likeforlike #like4like #hamurisi #all_shots #lovely #sweet
  • Deklanşör📸tetik gibidir
    Aradaki tek fark,
    Silah öldürürken deklanşör ölümsüzleştirir📸
    .
    Ellerine sağlık dileğim @dilektrky herşey çok ama çok güzeldi🥰❤️🙏🏼
    Bu kareyi de paylaşmasam olmazdı😉

    #keşfet #sunum #sunumönemlidir #kek #mutluluk #instalike #amazing #inspire #instasunum #yemek #mutlulukyakalanir #vsco #elmalıturta #borek #açma #poça #masaduzeni #istanbul_fk #yapraksarma #ıslakkek #fotografia #vscoturkey #likeforlike #like4like #hamurisi #all_shots #lovely #sweet

  •  178  10  45 minutes ago
  • PERFECT GF CHOC CHIP COOKIE⁣
This cookie is perfection! GF and refined sugar free :)⁣
⁣
RECIPE:⁣
-1/2 cup solid coconut oil ⁣
-1 cup coconut sugar ⁣
{whip these together first with a hand mixer or electric mixer}⁣
• 1.5 tsp vanilla extract ⁣
• 1 tbsp nut milk⁣
• 1egg or flax egg ⁣
{add to oil and sugar, mix until well incorporated}⁣
⁣
•1 cup gf flour (I used @bobsredmill 1:1 gf flour)⁣
•1/4 cup almond flour⁣
• pinch of salt ⁣
•1 tsp baking soda ⁣
{add to mixer and mix well}⁣
⁣
Add 1/2 cup chocolate chips of choice and fold in. Refrigerate for about 30 mins, then scoop even amounts onto lined baking sheet, no need to flatten them, they will spread out. ⁣
⁣
Bake @ 350 for about 10-15 mins until brown⁣
Let cool & enjoy!⁣
⁣
Tag me in any of your recreations! Id love to see it!⁣
#whattthehealth
  • PERFECT GF CHOC CHIP COOKIE⁣
    This cookie is perfection! GF and refined sugar free :)⁣

    RECIPE:⁣
    -1/2 cup solid coconut oil ⁣
    -1 cup coconut sugar ⁣
    {whip these together first with a hand mixer or electric mixer}⁣
    • 1.5 tsp vanilla extract ⁣
    • 1 tbsp nut milk⁣
    • 1egg or flax egg ⁣
    {add to oil and sugar, mix until well incorporated}⁣

    •1 cup gf flour (I used @bobsredmill 1:1 gf flour)⁣
    •1/4 cup almond flour⁣
    • pinch of salt ⁣
    •1 tsp baking soda ⁣
    {add to mixer and mix well}⁣

    Add 1/2 cup chocolate chips of choice and fold in. Refrigerate for about 30 mins, then scoop even amounts onto lined baking sheet, no need to flatten them, they will spread out. ⁣

    Bake @ 350 for about 10-15 mins until brown⁣
    Let cool & enjoy!⁣

    Tag me in any of your recreations! Id love to see it!⁣
    #whattthehealth

  •  413  60  2 hours ago
  • Mon essentiel du week-end 🕶☀️✨
  • Mon essentiel du week-end 🕶☀️✨

  •  172  42  1 hour ago
  • 3 bit bez pieczenia, to ciasto które wyjątkowo mi się dziś marzy ❤️🔥 Pracowicie rozpoczął się ten tydzień dla mnie, a jak Wam mija poniedziałek Kochani?
.
.
Składniki:
na formę prostokątną o wielkości 25 cm x 35 cm (ok. 20 porcji)
.
.
ok. 450 g herbatników (na każdą warstwę 20-25 herbatników)
1 puszka masy krówkowej (400g lub 500g)
500 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny+1/3 szklanki wrzątku (zamiennie 2 śmietan-fixy)
50 g gorzkiej lub mlecznej czekolady
2 budynie waniliowe + 700 ml mleka
100 g masła w temperaturze pokojowej
.
.
Zaczynam od przygotowania gęstego budyniu z proporcji w przepisie. Budynie mieszam z połową szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotowuję. Na gotujące się mleko wlewam budynie i gotuję cały czas mieszając. Gotowy budyń pozostawiam do ostygnięcia. 
Na dnie formy układam pierwszą warstwę herbatników, tak aby cała powierzchnia była nimi wypełniona. Na to wykładam masę krówkową (można ją lekko podgrzać wsadzając puszkę z masą na kilka minut do gotującej się wody, będzie wtedy lepiej się rozprowadzać) i ponownie układam kolejną warstwę herbatników. W kolejnym kroku miękkie masło ucieram mikserem na jasną, puszystą masę. Dalej miksując, dodaję stopniowo łyżka po łyżce zimny budyń. Miksuję do uzyskania jednolitego kremu maślano-budyniowego. Na herbatniki wykładam masę budyniową, a na nią wykładam ostatnią warstwę herbatników. Zimną śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodając przesiany cukier puder oraz śmietan-fixy lub przestygniętą i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę wykładam na wierzch ciasta, posypuję startą na drobnych oczkach tarki czekoladą oraz pokruszonymi herbatnikami. Ciasto wstawiam do lodówki, na co najmniej 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Podaję schłodzone, najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego! :)
  • 3 bit bez pieczenia, to ciasto które wyjątkowo mi się dziś marzy ❤️🔥 Pracowicie rozpoczął się ten tydzień dla mnie, a jak Wam mija poniedziałek Kochani?
    .
    .
    Składniki:
    na formę prostokątną o wielkości 25 cm x 35 cm (ok. 20 porcji)
    .
    .
    ok. 450 g herbatników (na każdą warstwę 20-25 herbatników)
    1 puszka masy krówkowej (400g lub 500g)
    500 ml śmietany kremówki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    3 łyżeczki żelatyny+1/3 szklanki wrzątku (zamiennie 2 śmietan-fixy)
    50 g gorzkiej lub mlecznej czekolady
    2 budynie waniliowe + 700 ml mleka
    100 g masła w temperaturze pokojowej
    .
    .
    Zaczynam od przygotowania gęstego budyniu z proporcji w przepisie. Budynie mieszam z połową szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotowuję. Na gotujące się mleko wlewam budynie i gotuję cały czas mieszając. Gotowy budyń pozostawiam do ostygnięcia.
    Na dnie formy układam pierwszą warstwę herbatników, tak aby cała powierzchnia była nimi wypełniona. Na to wykładam masę krówkową (można ją lekko podgrzać wsadzając puszkę z masą na kilka minut do gotującej się wody, będzie wtedy lepiej się rozprowadzać) i ponownie układam kolejną warstwę herbatników. W kolejnym kroku miękkie masło ucieram mikserem na jasną, puszystą masę. Dalej miksując, dodaję stopniowo łyżka po łyżce zimny budyń. Miksuję do uzyskania jednolitego kremu maślano-budyniowego. Na herbatniki wykładam masę budyniową, a na nią wykładam ostatnią warstwę herbatników. Zimną śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodając przesiany cukier puder oraz śmietan-fixy lub przestygniętą i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę wykładam na wierzch ciasta, posypuję startą na drobnych oczkach tarki czekoladą oraz pokruszonymi herbatnikami. Ciasto wstawiam do lodówki, na co najmniej 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Podaję schłodzone, najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego! :)

  •  1,607  40  4 hours ago