#dagingbakar Instagram Photos & Videos

dagingbakar Pikdo

The total number of posts up to now is 19,824 with the dagingbakar hashtag.

Hashtag Popularity

11.4
average comments
787.8
average likes

Latest #dagingbakar Posts

  • Istirahat sejenak yuk sambil cari potongan puzzle yang tepat agar foto ini jadi sempurna!๐Ÿ‘€
.
_____________
* Andakar Steak *
Restoran Steak Indonesiaย 
_____________
๐Ÿ“Durentiga
๐Ÿ“Wr. buncit
๐Ÿ“Cilandak
๐Ÿ“Radio Dalam
๐Ÿ“Condet
๐Ÿ“ž 0811 9626 771
๐Ÿ•™ 12.00 - 21.00 (buka tiap hari)
.
.
.
#andakarsteak #steak #andakarjakarta #steakjakarta #andakarsteakhouse #catering #steakcatering #steakhouse #kulinerjakarta #foodies #restaurant #restoranjakarta #jakartafoodies #meatlovers #culinary #dagingbakar #steaklovers #jktfoodies #foodjakarta #jualdagingsteak #steakathome #steakplatter #jakartafooddestination #jualdagingsteakjakarta #dagingsteakjakarta #grillhunters #grillmeat #deliveryjakarta #steakhousejakarta #dirumahaja
  • Istirahat sejenak yuk sambil cari potongan puzzle yang tepat agar foto ini jadi sempurna!๐Ÿ‘€
    .
    _____________
    * Andakar Steak *
    Restoran Steak Indonesiaย 
    _____________
    ๐Ÿ“Durentiga
    ๐Ÿ“Wr. buncit
    ๐Ÿ“Cilandak
    ๐Ÿ“Radio Dalam
    ๐Ÿ“Condet
    ๐Ÿ“ž 0811 9626 771
    ๐Ÿ•™ 12.00 - 21.00 (buka tiap hari)
    .
    .
    .
    #andakarsteak #steak #andakarjakarta #steakjakarta #andakarsteakhouse #catering #steakcatering #steakhouse #kulinerjakarta #foodies #restaurant #restoranjakarta #jakartafoodies #meatlovers #culinary #dagingbakar #steaklovers #jktfoodies #foodjakarta #jualdagingsteak #steakathome #steakplatter #jakartafooddestination #jualdagingsteakjakarta #dagingsteakjakarta #grillhunters #grillmeat #deliveryjakarta #steakhousejakarta #dirumahaja

  •  3  4  59 minutes ago
  • โš ๏ธ SPECIAL HUJUNG MINGGU โš ๏ธ
.

Kami nak bagi DISKAUN 15% pada setiap hidangan
. โœ–๏ธ Signature Beef Stroganoff โœ–๏ธDaging Bakar Thai
.

Apa yang perlu anda buat?? Anda perlu ORDER SAHAJA!! Tak kira samada anda take-away atau dine in dekat cafe. . โ€ผ๏ธ Sabtu dan Ahad Sahaja! .

Nak order atau nak menu tekan link kat bio
.

Waktu Operasi -> 3 petang - 9.30 malam
.

#bigbobcafebertam #kepalabatas #kioskbertam #halal #kitajagakita #promo #halalfood #beefstroganoff #dagingbakar
  • โš ๏ธ SPECIAL HUJUNG MINGGU โš ๏ธ
    .

    Kami nak bagi DISKAUN 15% pada setiap hidangan
    . โœ–๏ธ Signature Beef Stroganoff โœ–๏ธDaging Bakar Thai
    .

    Apa yang perlu anda buat?? Anda perlu ORDER SAHAJA!! Tak kira samada anda take-away atau dine in dekat cafe. . โ€ผ๏ธ Sabtu dan Ahad Sahaja! .

    Nak order atau nak menu tekan link kat bio
    .

    Waktu Operasi -> 3 petang - 9.30 malam
    .

    #bigbobcafebertam #kepalabatas #kioskbertam #halal #kitajagakita #promo #halalfood #beefstroganoff #dagingbakar

  •  4  0  1 hour ago
  • READY! SHORTPLATE USA ANGUS BEEF 1MM
HARGA : 65.000/500gr || 120.000/KG

FLAT ONGKIR 1OK (AREA SBY)
*Tanpa Minimum Order*

PENGIRIMAN SIDOARJO JUGA BISA
MIN. PEMBELIAN 150K
ONGKIR 20K
.
.
#frozenfoodsurabaya #frozenfood #beef #shortplate #yoshinoya #daging #dagingsapi #shortplatesurabaya #dagingslice #dagingslicesurabaya #dagingbakar #dagingslicemurah #shortplatesby #umkmsurabaya #surabaya #surabayafood #surabayainfo #infosurabaya #infopromo #promosurabaya #surabayakuliner #jualansurabaya #surabayaolshop #surabayamurah #surabayaculinary #surabayafoodies #kulinersurabaya #surabayafrozenfood #surabayahits
  • READY! SHORTPLATE USA ANGUS BEEF 1MM
    HARGA : 65.000/500gr || 120.000/KG

    FLAT ONGKIR 1OK (AREA SBY)
    *Tanpa Minimum Order*

    PENGIRIMAN SIDOARJO JUGA BISA
    MIN. PEMBELIAN 150K
    ONGKIR 20K
    .
    .
    #frozenfoodsurabaya #frozenfood #beef #shortplate #yoshinoya #daging #dagingsapi #shortplatesurabaya #dagingslice #dagingslicesurabaya #dagingbakar #dagingslicemurah #shortplatesby #umkmsurabaya #surabaya #surabayafood #surabayainfo #infosurabaya #infopromo #promosurabaya #surabayakuliner #jualansurabaya #surabayaolshop #surabayamurah #surabayaculinary #surabayafoodies #kulinersurabaya #surabayafrozenfood #surabayahits

  •  2  0  2 hours ago
  • 3 bulannn aku menunggu.
Menunggu dengan penuh kesabaran.
Terperok di rumah macam kain buruk oii tak tengok dunia.

Haa jom lepaskan hajat nak makan di luar dengan makanan yang sedap2 dan rare.

SOP terjaga.
Kebersihan di utamakan.
Kesedapan makanan tak dapat di nafikan.
Ner Norma orang kata.
Kita jaga kita. 
Alhamdulillah Melaka dah boleh dine in.
Jom gantung kuali di rumah dan bawa keluarga makan2. Panas2 lagi sedap๐Ÿ˜๐Ÿฅฉ๐Ÿ”ฅ. Berminat untuk booking
Untuk order delivery dan take away?
Jom wasap admin gegerl di
Www.wassap.my/60176424276/nakoder

#visitmelaka2019
#daponasisupdagingbakar
#pastinaklagi
#dagingbakar
#ayambakar
#kambingbakar
#cicahairasamkerisik
#kelibakar
#jalanjalancarimakan
#suptulang
#supperutairasam
#jjcmmelaka #jjcm2019
#mitc #ayerkeroh #bukitkatil
#kerabudagingbakar
#merecikhawau
#ayampercikkelantan 
#rajanasikerabu
#nasikerabudiraja
#bowling
#mibcI
#meesupdagingbakar #meehoonsup #kuewtiowsup
  • 3 bulannn aku menunggu.
    Menunggu dengan penuh kesabaran.
    Terperok di rumah macam kain buruk oii tak tengok dunia.

    Haa jom lepaskan hajat nak makan di luar dengan makanan yang sedap2 dan rare.

    SOP terjaga.
    Kebersihan di utamakan.
    Kesedapan makanan tak dapat di nafikan.
    Ner Norma orang kata.
    Kita jaga kita.
    Alhamdulillah Melaka dah boleh dine in.
    Jom gantung kuali di rumah dan bawa keluarga makan2. Panas2 lagi sedap๐Ÿ˜๐Ÿฅฉ๐Ÿ”ฅ. Berminat untuk booking
    Untuk order delivery dan take away?
    Jom wasap admin gegerl di
    Www.wassap.my/60176424276/nakoder

    #visitmelaka2019
    #daponasisupdagingbakar
    #pastinaklagi
    #dagingbakar
    #ayambakar
    #kambingbakar
    #cicahairasamkerisik
    #kelibakar
    #jalanjalancarimakan
    #suptulang
    #supperutairasam
    #jjcmmelaka #jjcm2019
    #mitc #ayerkeroh #bukitkatil
    #kerabudagingbakar
    #merecikhawau
    #ayampercikkelantan
    #rajanasikerabu
    #nasikerabudiraja
    #bowling
    #mibcI
    #meesupdagingbakar #meehoonsup #kuewtiowsup

  •  12  0  3 hours ago
  • Mau bakar bakar tapi takut makan diluar rumah ??? Ada yang enak nih... Ga usah bingung bingung, semuanya mudah sekarang.. Beef Grill sudah berbumbu, jadi tinggal bakarrrrr... Available untuk variannya ya :
- BBQ
- Teriyaki Garlic
- Lada Hitam
- Bulgogi, dan
- Gochujang
500 gr IDR 80K aja

Yuuu tunggu apa lagi, WA aja nomer contact di Bio yaaa... Dijamin dagingnya lembut dan rasanya enak.. Pengantaran bisa menggunakan Gosend / Grab Send untuk wilayah Depok, Jakarta Selatan dan Bogor.. #beef 
#beefgrill 
#bakarbakar 
#grill 
#dagingbakar 
#makananenak 
#kulinernusantara 
#kulinerdepok 
#kulinertangerang 
#kulinerjakarta 
#kulinerbogor
  • Mau bakar bakar tapi takut makan diluar rumah ??? Ada yang enak nih... Ga usah bingung bingung, semuanya mudah sekarang.. Beef Grill sudah berbumbu, jadi tinggal bakarrrrr... Available untuk variannya ya :
    - BBQ
    - Teriyaki Garlic
    - Lada Hitam
    - Bulgogi, dan
    - Gochujang
    500 gr IDR 80K aja

    Yuuu tunggu apa lagi, WA aja nomer contact di Bio yaaa... Dijamin dagingnya lembut dan rasanya enak.. Pengantaran bisa menggunakan Gosend / Grab Send untuk wilayah Depok, Jakarta Selatan dan Bogor.. #beef
    #beefgrill
    #bakarbakar
    #grill
    #dagingbakar
    #makananenak
    #kulinernusantara
    #kulinerdepok
    #kulinertangerang
    #kulinerjakarta
    #kulinerbogor

  •  3  0  5 hours ago
  • Memandangkan mr. Awan nak kena pindah kerja di KL mulai next week. Kita pekena daging bakar danok (tanpa pergi danok) di Irwan char kue teow, bertam dulu la. Sedap sangat daging die juicy. Sos dia unik & sedap. Harap2 lepas ni ada la peluang nak makan daging ni lg. Sepanjang duduk penang x boleh kira dengan jari berapa kali kami makan daging ni. Banyak kali. Masa pregnant dulu hampir tiap bulan pergi. Hehe. #dagingbakar #dagingbakardanok #beef #makanan #sedap #yummy #food #foodlover #foodpic #foodie #foodstagram #foodporn #malayfood #penangfood #melaka #makananmelayu #terliur #sukamakan #craving #malayfoodie #sedapgila #pedas #pedasgila #foodies #foodhunter #foods #instafood #malaysia #hananfoodhuntermy
  • Memandangkan mr. Awan nak kena pindah kerja di KL mulai next week. Kita pekena daging bakar danok (tanpa pergi danok) di Irwan char kue teow, bertam dulu la. Sedap sangat daging die juicy. Sos dia unik & sedap. Harap2 lepas ni ada la peluang nak makan daging ni lg. Sepanjang duduk penang x boleh kira dengan jari berapa kali kami makan daging ni. Banyak kali. Masa pregnant dulu hampir tiap bulan pergi. Hehe. #dagingbakar #dagingbakardanok #beef #makanan #sedap #yummy #food #foodlover #foodpic #foodie #foodstagram #foodporn #malayfood #penangfood #melaka #makananmelayu #terliur #sukamakan #craving #malayfoodie #sedapgila #pedas #pedasgila #foodies #foodhunter #foods #instafood #malaysia #hananfoodhuntermy

  •  22  4  12 hours ago
  • Atas permintaan ramai, minggu depan hari Jumaat (12/6/2020) kita Open Order Less 5 Pax untuk menu Nasi Kabu! Dah boleh whatsapp awal awal sebelum fully booked ๐Ÿ™Œ๐Ÿป๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿณ
  • Atas permintaan ramai, minggu depan hari Jumaat (12/6/2020) kita Open Order Less 5 Pax untuk menu Nasi Kabu! Dah boleh whatsapp awal awal sebelum fully booked ๐Ÿ™Œ๐Ÿป๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€๐Ÿณ

  •  4  1  14 hours ago
  • Short plate
Sama dengan bagian flank, short plate merupakan potongan daging dari bagian otot perut, bentuknya panjang dan datar, tetapi tekstur dagingnya kurang lunak. Dalam potongan daging ala Inggris, short plate dikategorikan sebagai bagian dari brisket. Daging bagian short plate biasanya digunakan untuk menjadi daging giling, kornet, semur atau diolah menjadi beef bacon. (Sumber: dkpp.jabarprov.go.id)

Cocok juga untuk menu grill, shabu-shabu, tumis, cah, saus mentega atau aneka saus lainnya.

Mari memasak dan makan #dirumahaja bersama @homeat.cow ๐ŸŒˆ๐Ÿฅฉ๐Ÿฅ“๐Ÿ–
.
.
#shortplate #shortplatejogja #shortplatebeef #shortplateus #daging #dagingsapi #olahandaging #dagingbakar #wagyu #wagyubeef #wagyujogja #meatlovers #menudaging #daginghalal #beefhalal #jogja #jepara #kulinerjogja #kulinerjepara #jogjafoodies
  • Short plate
    Sama dengan bagian flank, short plate merupakan potongan daging dari bagian otot perut, bentuknya panjang dan datar, tetapi tekstur dagingnya kurang lunak. Dalam potongan daging ala Inggris, short plate dikategorikan sebagai bagian dari brisket. Daging bagian short plate biasanya digunakan untuk menjadi daging giling, kornet, semur atau diolah menjadi beef bacon. (Sumber: dkpp.jabarprov.go.id)

    Cocok juga untuk menu grill, shabu-shabu, tumis, cah, saus mentega atau aneka saus lainnya.

    Mari memasak dan makan #dirumahaja bersama @homeat.cow ๐ŸŒˆ๐Ÿฅฉ๐Ÿฅ“๐Ÿ–
    .
    .
    #shortplate #shortplatejogja #shortplatebeef #shortplateus #daging #dagingsapi #olahandaging #dagingbakar #wagyu #wagyubeef #wagyujogja #meatlovers #menudaging #daginghalal #beefhalal #jogja #jepara #kulinerjogja #kulinerjepara #jogjafoodies

  •  13  2  17 hours ago
  • Lembut, juicy & sedap daging salai batang pinang yang disalai selama 6 hingga 12 jam. 
Sedap dimakan bersama sambal kicap pedas.Boleh juga cuba resepi masak lemak cili api asli Negeri Sembilan. Malah masakan western

Bagi siapa yang buag pembelian Daging Dalai Alam Warisan, akan diberikan resepi Sambal Kicap Meletopss & cara masak lemak cili api original Negeri Sembilan. 
Penghantaran ke Putrajaya,Selangor, KL, Negeri Sembilan, JB, Melaka, Kuantan, Perak, Bidor oleh runner setiap hari.

Pos ke seluruh negeri di Semenanjung Malaysia setiap Isnin & Selasa. 
https://DagingSalaiAlamWarisan.wasap.my

Atau wasap 0193029115  #foodgasm #foodie #foodies #foodpic #foodporn #foodrecipes #foodstagram #health #daging #dagingdurian #rendangdaging #dagingsalaigadisjolobu #dagingbakar #olahandaging #dagingsalaimasaklemak #dagingmasakkicap #dagingsalai #dagingmasakhitam #dagingkambing #dagingimport #dagingrendang #dagingasap #dagingsegar #dagingmasakmerah #dagingsalaimasaklemakciliapi #dagingmurah #daginghalal #dagingrusa #dagingmerah #dagingkorban
  • Lembut, juicy & sedap daging salai batang pinang yang disalai selama 6 hingga 12 jam.
    Sedap dimakan bersama sambal kicap pedas.Boleh juga cuba resepi masak lemak cili api asli Negeri Sembilan. Malah masakan western

    Bagi siapa yang buag pembelian Daging Dalai Alam Warisan, akan diberikan resepi Sambal Kicap Meletopss & cara masak lemak cili api original Negeri Sembilan.
    Penghantaran ke Putrajaya,Selangor, KL, Negeri Sembilan, JB, Melaka, Kuantan, Perak, Bidor oleh runner setiap hari.

    Pos ke seluruh negeri di Semenanjung Malaysia setiap Isnin & Selasa.
    https://DagingSalaiAlamWarisan.wasap.my

    Atau wasap 0193029115 #foodgasm #foodie #foodies #foodpic #foodporn #foodrecipes #foodstagram #health #daging #dagingdurian #rendangdaging #dagingsalaigadisjolobu #dagingbakar #olahandaging #dagingsalaimasaklemak #dagingmasakkicap #dagingsalai #dagingmasakhitam #dagingkambing #dagingimport #dagingrendang #dagingasap #dagingsegar #dagingmasakmerah #dagingsalaimasaklemakciliapi #dagingmurah #daginghalal #dagingrusa #dagingmerah #dagingkorban

  •  6  0  19 hours ago
  • Perjalanan 4 sekawan ke BRUNEI Darulsalam
.
Setapak demi setapak kami melangkah.Tersadung batu, kami bangun sendiri. Kami mampu berjalan sahaja, kerana hidup ini satu perjalanan. .
Bermula pada 
Oktober 2019 - 20 karton
Februari 2020 - 32 karton
Jun 2020 - 280 karton
.
Alhamdulillah. Semuanya aturan dari NYA. Dikit dikit. .
Doakan kami dapat melebarkan sayap ke negara negara lain terutama jiran terdekat Singapura. Dan juga memperluaskan lagi pasaran HILMIE'S di Malaysia.
.
Kami mendayung perahu kecil di lautan luas. .
#hilmiesbbqseasoning #kitebako #bbq #grill #perapan #marinate #ayampanggang #kambingbakar #ayambakar  #dagingbakar #steak #malaysianbbq
  • Perjalanan 4 sekawan ke BRUNEI Darulsalam
    .
    Setapak demi setapak kami melangkah.Tersadung batu, kami bangun sendiri. Kami mampu berjalan sahaja, kerana hidup ini satu perjalanan. .
    Bermula pada
    Oktober 2019 - 20 karton
    Februari 2020 - 32 karton
    Jun 2020 - 280 karton
    .
    Alhamdulillah. Semuanya aturan dari NYA. Dikit dikit. .
    Doakan kami dapat melebarkan sayap ke negara negara lain terutama jiran terdekat Singapura. Dan juga memperluaskan lagi pasaran HILMIE'S di Malaysia.
    .
    Kami mendayung perahu kecil di lautan luas. .
    #hilmiesbbqseasoning #kitebako #bbq #grill #perapan #marinate #ayampanggang #kambingbakar #ayambakar #dagingbakar #steak #malaysianbbq

  •  8  2  19 hours ago
  • TODAY! 17 Beef Rice Bowl sudah siap dinikmati ke Depok, Cibubur & Jakarta. ๐ŸคŽ
  • TODAY! 17 Beef Rice Bowl sudah siap dinikmati ke Depok, Cibubur & Jakarta. ๐ŸคŽ

  •  3  1  23 hours ago
  • ๐Ÿ“๐†๐‘๐ˆ๐‹๐‹๐„๐ƒ ๐‚๐‡๐ˆ๐‚๐Š๐„๐ ๐๐€๐’๐“๐€ | ๐‘†๐ผ๐ด๐‘ƒ๐ด ๐‘…๐ผ๐‘๐ท๐‘ˆ ๐‘๐ด๐พ ๐ท๐ผ๐‘๐ธ ๐ผ๐‘ ๐ท๐ผ ๐ถ๐ด๐น๐ธ? ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
.
๐Ÿ“Œ ๐™Ž๐™€๐™ ๐˜ฝ๐™๐™๐™๐™€๐™ ๐™๐™„๐˜พ๐™€ ๐™„๐™Ž ๐™ƒ๐™€๐™๐™€ !!
.
โš  ๐—™๐—ฅ๐—˜๐—˜ ๐—œ๐—–๐—˜ ๐—Ÿ๐—œ๐— ๐—˜ ๐—ง๐—˜๐—” ๐—ช๐—œ๐—ง๐—› ๐—ฆ๐—˜๐—ง ๐—•๐—จ๐—ง๐—ง๐—˜๐—ฅ ๐—ฅ๐—œ๐—–๐—˜.
.
๐Ÿ“ฑ ๐— ๐—”๐—ก๐—” ๐—ฌ๐—”๐—ก๐—š ๐—ก๐—”๐—ž ๐—ข๐—ฅ๐——๐—˜๐—ฅ ๐—•๐—ข๐—Ÿ๐—˜๐—› ๐—ช๐—›๐—”๐—ง๐—ฆ๐—”๐—ฃ๐—ฃ ๐—ฆ๐—˜๐—ž๐—”๐—ฅ๐—”๐—ก๐—š.
.
๐Ÿ›ต แด…แด‡สŸษชแด แด‡ส€ส  แด›ษชแดแด‡ : ๐Ÿฎ แด˜แด.
.
๐Ÿ“ฆ ๐—™๐—ข๐—ข๐—— ๐——๐—˜๐—Ÿ๐—œ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฌ ๐—”๐—ฅ๐—˜๐—” ๐—ฆ๐—˜๐— ๐—˜๐—ก๐—ฌ๐—œ๐—› ๐—ฆ๐—”๐—›๐—”๐—๐—”.
๐Ÿšง ๐—–๐—”๐— ๐—ฅ๐—  3 - ๐—ฅ๐—  7 . ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—”๐—ž๐—Ÿ๐—จ๐—ž ๐—ฃ๐—”๐——๐—” ๐—๐—”๐—ฅ๐—”๐—ž.
.
https://shaqheltakeaway.wasap.my
https://shaqheltakeaway.wasap.my
https://shaqheltakeaway.wasap.my
.
Sแด›แด€ส Hแด‡แด€สŸแด›สœส, ษชษดษขแด€แด› แดส€แด€ษดษข แด›แด‡ส€sแด€สแด€ษดษข, Jแด€ษดษขแด€ษด Lแดœแด˜แด€ Sแด‡ษดแด›ษชแด€sแด€ Cแดœแด„ษช แด›แด€ษดษขแด€ษด, Pแด€แด‹แด€ษช Mแด€sแด‹ แด…แด€ษด แดŠแด€ส€แด€แด‹แด‹แด€ษด แด˜แด‡ส€ษขแด€แดœสŸแด€ษด Sแด‡แดแด‡ษดแด›แด€ส€แด€.
---------------------------------------------
"๐™‰๐™Š ๐˜ฟ๐™„๐™‰๐™€ ๐™„๐™‰" "๐™๐˜ผ๐™†๐™€ ๐˜ผ๐™’๐˜ผ๐™” ๐™Š๐™‰๐™‡๐™”"
---------------------------------------------
๐‘ถ๐‘ท๐‘ฌ๐‘น๐‘จ๐‘ป๐‘ฐ๐‘ถ๐‘ต ๐‘ฏ๐‘ถ๐‘ผ๐‘น๐‘บ : ๐Ÿญ ๐‘ท๐‘ด- ๐Ÿต ๐—ฃ๐— 
( SELASA - AHAD )
---------------------------------------------
- - ๏ผณ๏ผฅ๏ผญ๏ผฅ๏ผฎ๏ผน๏ผฉ๏ผจ - -
๏ผท๏ผก๏ผบ๏ผฅ : ๏ผณ๏ผจ๏ผก๏ผฑ๏ผจ๏ผฅ๏ผฌ๏ผณ ๏ผซ๏ผฉ๏ผด๏ผฃ๏ผจ๏ผฅ๏ผฎ
---------------------------------------------
CALL NO 010 - 2872043 (SHAH)
---------------------------------------------
แŽชแŽ แŽ แŽกแŽฌีี : 13-แ€ แŽซแŽชแžแŽชฮ ีแŽฌแŽทแŽฌฮแŽฝแ†แŽป ีแŽฌฮอฒแŽกแŽชแž อฒแŽชแŽทแŽชฮ ีแŽฌแŽทแŽฌฮแŽฝแ†แŽป ีแŽฌฮอฒแŽกแŽชแž.
---------------------------------------------
#shaqhelskitchen
#hargakampungrasa5star
#semenyih #shaqhelskitchen
#hargakampungrasa5star
#semenyihjauhgiler
#semenyih
#kajang #kualalumpur #restoran #bangi #cafe #clasic #kedaimakan #westernfood #pasta #udanggalah #chickenwingbbq #chikenchop #lampchop #burger #sambaldendeng #ayambakar #udanggalah #cilipadipasta #brotherhoodreunited #chef #pasta #jjcm #jalanjalancarimakan #saji #tv3 #saji #dagingbakar #asian #fusion
  • ๐Ÿ“๐†๐‘๐ˆ๐‹๐‹๐„๐ƒ ๐‚๐‡๐ˆ๐‚๐Š๐„๐ ๐๐€๐’๐“๐€ | ๐‘†๐ผ๐ด๐‘ƒ๐ด ๐‘…๐ผ๐‘๐ท๐‘ˆ ๐‘๐ด๐พ ๐ท๐ผ๐‘๐ธ ๐ผ๐‘ ๐ท๐ผ ๐ถ๐ด๐น๐ธ? ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
    .
    ๐Ÿ“Œ ๐™Ž๐™€๐™ ๐˜ฝ๐™๐™๐™๐™€๐™ ๐™๐™„๐˜พ๐™€ ๐™„๐™Ž ๐™ƒ๐™€๐™๐™€ !!
    .
    โš  ๐—™๐—ฅ๐—˜๐—˜ ๐—œ๐—–๐—˜ ๐—Ÿ๐—œ๐— ๐—˜ ๐—ง๐—˜๐—” ๐—ช๐—œ๐—ง๐—› ๐—ฆ๐—˜๐—ง ๐—•๐—จ๐—ง๐—ง๐—˜๐—ฅ ๐—ฅ๐—œ๐—–๐—˜.
    .
    ๐Ÿ“ฑ ๐— ๐—”๐—ก๐—” ๐—ฌ๐—”๐—ก๐—š ๐—ก๐—”๐—ž ๐—ข๐—ฅ๐——๐—˜๐—ฅ ๐—•๐—ข๐—Ÿ๐—˜๐—› ๐—ช๐—›๐—”๐—ง๐—ฆ๐—”๐—ฃ๐—ฃ ๐—ฆ๐—˜๐—ž๐—”๐—ฅ๐—”๐—ก๐—š.
    .
    ๐Ÿ›ต แด…แด‡สŸษชแด แด‡ส€ส แด›ษชแดแด‡ : ๐Ÿฎ แด˜แด.
    .
    ๐Ÿ“ฆ ๐—™๐—ข๐—ข๐—— ๐——๐—˜๐—Ÿ๐—œ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฌ ๐—”๐—ฅ๐—˜๐—” ๐—ฆ๐—˜๐— ๐—˜๐—ก๐—ฌ๐—œ๐—› ๐—ฆ๐—”๐—›๐—”๐—๐—”.
    ๐Ÿšง ๐—–๐—”๐— ๐—ฅ๐—  3 - ๐—ฅ๐—  7 . ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—”๐—ž๐—Ÿ๐—จ๐—ž ๐—ฃ๐—”๐——๐—” ๐—๐—”๐—ฅ๐—”๐—ž.
    .
    https://shaqheltakeaway.wasap.my
    https://shaqheltakeaway.wasap.my
    https://shaqheltakeaway.wasap.my
    .
    Sแด›แด€ส Hแด‡แด€สŸแด›สœส, ษชษดษขแด€แด› แดส€แด€ษดษข แด›แด‡ส€sแด€สแด€ษดษข, Jแด€ษดษขแด€ษด Lแดœแด˜แด€ Sแด‡ษดแด›ษชแด€sแด€ Cแดœแด„ษช แด›แด€ษดษขแด€ษด, Pแด€แด‹แด€ษช Mแด€sแด‹ แด…แด€ษด แดŠแด€ส€แด€แด‹แด‹แด€ษด แด˜แด‡ส€ษขแด€แดœสŸแด€ษด Sแด‡แดแด‡ษดแด›แด€ส€แด€.
    ---------------------------------------------
    "๐™‰๐™Š ๐˜ฟ๐™„๐™‰๐™€ ๐™„๐™‰" "๐™๐˜ผ๐™†๐™€ ๐˜ผ๐™’๐˜ผ๐™” ๐™Š๐™‰๐™‡๐™”"
    ---------------------------------------------
    ๐‘ถ๐‘ท๐‘ฌ๐‘น๐‘จ๐‘ป๐‘ฐ๐‘ถ๐‘ต ๐‘ฏ๐‘ถ๐‘ผ๐‘น๐‘บ : ๐Ÿญ ๐‘ท๐‘ด- ๐Ÿต ๐—ฃ๐— 
    ( SELASA - AHAD )
    ---------------------------------------------
    - - ๏ผณ๏ผฅ๏ผญ๏ผฅ๏ผฎ๏ผน๏ผฉ๏ผจ - -
    ๏ผท๏ผก๏ผบ๏ผฅ : ๏ผณ๏ผจ๏ผก๏ผฑ๏ผจ๏ผฅ๏ผฌ๏ผณ ๏ผซ๏ผฉ๏ผด๏ผฃ๏ผจ๏ผฅ๏ผฎ
    ---------------------------------------------
    CALL NO 010 - 2872043 (SHAH)
    ---------------------------------------------
    แŽชแŽ แŽ แŽกแŽฌีี : 13-แ€ แŽซแŽชแžแŽชฮ ีแŽฌแŽทแŽฌฮแŽฝแ†แŽป ีแŽฌฮอฒแŽกแŽชแž อฒแŽชแŽทแŽชฮ ีแŽฌแŽทแŽฌฮแŽฝแ†แŽป ีแŽฌฮอฒแŽกแŽชแž.
    ---------------------------------------------
    #shaqhelskitchen
    #hargakampungrasa5star
    #semenyih #shaqhelskitchen
    #hargakampungrasa5star
    #semenyihjauhgiler
    #semenyih
    #kajang #kualalumpur #restoran #bangi #cafe #clasic #kedaimakan #westernfood #pasta #udanggalah #chickenwingbbq #chikenchop #lampchop #burger #sambaldendeng #ayambakar #udanggalah #cilipadipasta #brotherhoodreunited #chef #pasta #jjcm #jalanjalancarimakan #saji #tv3 #saji #dagingbakar #asian #fusion

  •  17  0  5 June, 2020
  • Siapa yang belum cobain lezatnya Lamb Shank? Kamu harus banget cobain karena menu yang satu ini memiliki rasa yang kamu mau!
.
_____________
* Andakar Steak *
Restoran Steak Indonesiaย 
_____________
๐Ÿ“Durentiga
๐Ÿ“Wr. buncit
๐Ÿ“Cilandak
๐Ÿ“Radio Dalam
๐Ÿ“Condet
๐Ÿ“ž 0811 9626 771
๐Ÿ•™ 12.00 - 21.00 (buka tiap hari)
.
.
.
#andakarsteak #steak #andakarjakarta #steakjakarta #andakarsteakhouse #catering #steakcatering #steakhouse #kulinerjakarta #foodies #restaurant #restoranjakarta #jakartafoodies #meatlovers #culinary #dagingbakar #steaklovers #jktfoodies #foodjakarta #jualdagingsteak #steakathome #steakplatter #jakartafooddestination #jualdagingsteakjakarta #dagingsteakjakarta #grillhunters #grillmeat #deliveryjakarta #steakhousejakarta #dirumahaja
  • Siapa yang belum cobain lezatnya Lamb Shank? Kamu harus banget cobain karena menu yang satu ini memiliki rasa yang kamu mau!
    .
    _____________
    * Andakar Steak *
    Restoran Steak Indonesiaย 
    _____________
    ๐Ÿ“Durentiga
    ๐Ÿ“Wr. buncit
    ๐Ÿ“Cilandak
    ๐Ÿ“Radio Dalam
    ๐Ÿ“Condet
    ๐Ÿ“ž 0811 9626 771
    ๐Ÿ•™ 12.00 - 21.00 (buka tiap hari)
    .
    .
    .
    #andakarsteak #steak #andakarjakarta #steakjakarta #andakarsteakhouse #catering #steakcatering #steakhouse #kulinerjakarta #foodies #restaurant #restoranjakarta #jakartafoodies #meatlovers #culinary #dagingbakar #steaklovers #jktfoodies #foodjakarta #jualdagingsteak #steakathome #steakplatter #jakartafooddestination #jualdagingsteakjakarta #dagingsteakjakarta #grillhunters #grillmeat #deliveryjakarta #steakhousejakarta #dirumahaja

  •  22  0  5 June, 2020
  • SOP yang di tetap kan check.
Jom dine in bersama kami.
Limited table sahaja yang ada.

Cod masih Onz..
Take away masih Onz..
Makanan kegemaran seisi keluarga masih kekal sedap sangat2.

So apa tunggu lagi. Jom serbu.
Tak pernah tak sedappp uiii.
InsyaAllah hanya yang terbaik untuk customer2 tersayang.

Lokasi : di bowling MITC
Waktu beroperasi : 11.30am - 6pm
Apa2 untuk booking dan order bole wasap admin gegerl Www.wasap.my/60176424276/nakorder

#visitmelaka2019
#daponasisupdagingbakar
#pastinaklagi
#dagingbakar
#ayambakar
#kambingbakar
#cicahairasamkerisik
#kelibakar
#jalanjalancarimakan
#suptulang
#supperutairasam
#jjcmmelaka #jjcm2019
#mitc #ayerkeroh #bukitkatil
#kerabudagingbakar
#merecikhawau
#ayampercikkelantan 
#rajanasikerabu
#nasikerabudiraja
#bowling
#mibcI
#meesupdagingbakar #meehoonsup #kuewtiowsup
  • SOP yang di tetap kan check.
    Jom dine in bersama kami.
    Limited table sahaja yang ada.

    Cod masih Onz..
    Take away masih Onz..
    Makanan kegemaran seisi keluarga masih kekal sedap sangat2.

    So apa tunggu lagi. Jom serbu.
    Tak pernah tak sedappp uiii.
    InsyaAllah hanya yang terbaik untuk customer2 tersayang.

    Lokasi : di bowling MITC
    Waktu beroperasi : 11.30am - 6pm
    Apa2 untuk booking dan order bole wasap admin gegerl Www.wasap.my/60176424276/nakorder

    #visitmelaka2019
    #daponasisupdagingbakar
    #pastinaklagi
    #dagingbakar
    #ayambakar
    #kambingbakar
    #cicahairasamkerisik
    #kelibakar
    #jalanjalancarimakan
    #suptulang
    #supperutairasam
    #jjcmmelaka #jjcm2019
    #mitc #ayerkeroh #bukitkatil
    #kerabudagingbakar
    #merecikhawau
    #ayampercikkelantan
    #rajanasikerabu
    #nasikerabudiraja
    #bowling
    #mibcI
    #meesupdagingbakar #meehoonsup #kuewtiowsup

  •  27  2  5 June, 2020
  • READY! SHORTPLATE USA ANGUS BEEF 1MM
HARGA : 65.000/500gr || 120.000/KG

FLAT ONGKIR 1OK (AREA SBY)
*Tanpa Minimum Order*

PENGIRIMAN SIDOARJO JUGA BISA
MIN. PEMBELIAN 150K
ONGKIR 20K
.
.
#frozenfoodsurabaya #frozenfood #beef #shortplate #yoshinoya #daging #dagingsapi #shortplatesurabaya #dagingslice #dagingslicesurabaya #dagingbakar #dagingslicemurah #shortplatesby #umkmsurabaya #surabaya #surabayafood #surabayainfo #infosurabaya #infopromo #promosurabaya #surabayakuliner #jualansurabaya #surabayaolshop #surabayamurah #surabayaculinary #surabayafoodies #kulinersurabaya #surabayafrozenfood #surabayahits
  • READY! SHORTPLATE USA ANGUS BEEF 1MM
    HARGA : 65.000/500gr || 120.000/KG

    FLAT ONGKIR 1OK (AREA SBY)
    *Tanpa Minimum Order*

    PENGIRIMAN SIDOARJO JUGA BISA
    MIN. PEMBELIAN 150K
    ONGKIR 20K
    .
    .
    #frozenfoodsurabaya #frozenfood #beef #shortplate #yoshinoya #daging #dagingsapi #shortplatesurabaya #dagingslice #dagingslicesurabaya #dagingbakar #dagingslicemurah #shortplatesby #umkmsurabaya #surabaya #surabayafood #surabayainfo #infosurabaya #infopromo #promosurabaya #surabayakuliner #jualansurabaya #surabayaolshop #surabayamurah #surabayaculinary #surabayafoodies #kulinersurabaya #surabayafrozenfood #surabayahits

  •  4  0  5 June, 2020

Top #dagingbakar Posts

  • Harini dh Available
Menu Terbaru โœˆ๏ธ Dari THAILAND ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ
Set MEGA MIANG PLA PAO RM40
โœ…siakap
โœ…sotong sumbat
โœ…udang bakar
โœ…daging bakar
โœ…3sos istimewa Thai
LIMIT 10 PAX SAHAJA
Jom Jom Jom Ke Mulut Cafe

DINE IN /  PICKUP / DELIVERY 
OPEN 1pm-10pm Buka Setiap Hari

Untuk Menu Click Link Di Bio ๐Ÿ’‹

#mulutcafe #miangplapao #thaifood #malaysianfood #sotongbakar #dagingbakar #nasilemakbamboo #nasibuluh #ayampercik #burgerbakar #snowice #portmakanbest #kedaimakansedap #serembanfood #melakafood #kedaimakanviral #portmakanviral
  • Harini dh Available
    Menu Terbaru โœˆ๏ธ Dari THAILAND ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ
    Set MEGA MIANG PLA PAO RM40
    โœ…siakap
    โœ…sotong sumbat
    โœ…udang bakar
    โœ…daging bakar
    โœ…3sos istimewa Thai
    LIMIT 10 PAX SAHAJA
    Jom Jom Jom Ke Mulut Cafe

    DINE IN / PICKUP / DELIVERY
    OPEN 1pm-10pm Buka Setiap Hari

    Untuk Menu Click Link Di Bio ๐Ÿ’‹

    #mulutcafe #miangplapao #thaifood #malaysianfood #sotongbakar #dagingbakar #nasilemakbamboo #nasibuluh #ayampercik #burgerbakar #snowice #portmakanbest #kedaimakansedap #serembanfood #melakafood #kedaimakanviral #portmakanviral

  •  549  18  1 June, 2020
  • #Repost @khairulaming
Puasa Day 16 -  Daging Bakar cicah Thai Sauce
.
.
Bahan2/Ingredients:
๐Ÿ–Daging Bakar:
๐ŸŒ•300g daging (300g beef)
๐ŸŒ•Garam (salt)
๐ŸŒ•2 ulas bwg putih (2 cloves garlic)
๐ŸŒ•Lada sulah (white pepper)
๐ŸŒ•1 sudu gula perang (1 tbsp brown sugar)
๐ŸŒ•2 sudu sos tiram (2 tbsp oyster sauce)
๐ŸŒ•1 sudu kicap manis (1 tbsp sweet soy sauce)
.
.
๐ŸŒถ๐ŸŒถThai sauce:
๐ŸŒ•8 tangkai cili (8 chillies)
๐ŸŒ•5 ulas bawang putih (5 cloves garlic)
๐ŸŒ•1 sudu sos tiram (1 tbsp oyster sauce)
๐ŸŒ•2 sudu sos ikan (2 tbsp fish sauce)
๐ŸŒ•Garam (salt)
๐ŸŒ•3 sudu gula (3 tbsp sugar)
๐ŸŒ•Daun ketumbar (coriander leaves)
.
.
.
.
No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. .
#food  #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019  #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #puasa #ramadan #iftar #menuberbuka #dagingbakar #thaifood #thaisauce #steak #meat
  • #Repost @khairulaming
    Puasa Day 16 - Daging Bakar cicah Thai Sauce
    .
    .
    Bahan2/Ingredients:
    ๐Ÿ–Daging Bakar:
    ๐ŸŒ•300g daging (300g beef)
    ๐ŸŒ•Garam (salt)
    ๐ŸŒ•2 ulas bwg putih (2 cloves garlic)
    ๐ŸŒ•Lada sulah (white pepper)
    ๐ŸŒ•1 sudu gula perang (1 tbsp brown sugar)
    ๐ŸŒ•2 sudu sos tiram (2 tbsp oyster sauce)
    ๐ŸŒ•1 sudu kicap manis (1 tbsp sweet soy sauce)
    .
    .
    ๐ŸŒถ๐ŸŒถThai sauce:
    ๐ŸŒ•8 tangkai cili (8 chillies)
    ๐ŸŒ•5 ulas bawang putih (5 cloves garlic)
    ๐ŸŒ•1 sudu sos tiram (1 tbsp oyster sauce)
    ๐ŸŒ•2 sudu sos ikan (2 tbsp fish sauce)
    ๐ŸŒ•Garam (salt)
    ๐ŸŒ•3 sudu gula (3 tbsp sugar)
    ๐ŸŒ•Daun ketumbar (coriander leaves)
    .
    .
    .
    .
    No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. .
    #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #puasa #ramadan #iftar #menuberbuka #dagingbakar #thaifood #thaisauce #steak #meat

  •  2,423  12  9 May, 2020
  • Mau makan enak pas lagi social distancing ? Bisa Banget ! Kalian tinggal order aja @thesocialpot ๐Ÿ˜. Kalian bisa experience sendiri panggang daging dan shabu-shabu di rumah kalian loh ๐Ÿ˜. Apalagi ada diskon 20%, menarik banget kan ?
.
1. Diskon 20% untuk delivery orderโฃ
2. Tidak ada minimum pemesananโฃ
3. Khusus pemesanan di atas IDR 500k, peralatan masak dan makan akan dipinjamkan & disediakan dari @thesocialpot (Mokata, Kompor Gas, Gas Portable, Ladle Soup, dan Box Container)โฃ
4. Delivery fee sesuai dengan lokasimuโฃ
5. Bagi customer yang tinggal di Casa Grande atau tempat lain yang jaraknya 2 km dari Kokas tidak dikenakan delivery fee (free delivery)โฃ
6. Promo berlangsung sejak 21 - 31 Maret 2020โฃ
7. Peralatan masak akan diambil kembali oleh Tim @thesocialpot pada H+1 dengan mengambilnya ke lokasimu. Peralatan yang dipinjamkan harus dikembalikan secara utuh dan dimasukkan ke box containernya dengan rapi.โฃ
โฃ
*Info lebih lanjut, hubungi 0822 9812-1138.
.
.
.
@video.masak @laperbaper @dietmulaibesok @jktfoodbang @jktfooddestination @wowkuliner #videomasak #laperbaper #dietmulaibesok #jktfoodbang #jktfooddestination #jktfooddestinations #wowkuliner #thesocialpot #letssmokethepot #bbqbeef #yakiniku #shabushabu #grilledmeat #dagingbakar #japanesebbq #hotpot๐Ÿฒ #hotpotbuffet #dirumahsaja
  • Mau makan enak pas lagi social distancing ? Bisa Banget ! Kalian tinggal order aja @thesocialpot ๐Ÿ˜. Kalian bisa experience sendiri panggang daging dan shabu-shabu di rumah kalian loh ๐Ÿ˜. Apalagi ada diskon 20%, menarik banget kan ?
    .
    1. Diskon 20% untuk delivery orderโฃ
    2. Tidak ada minimum pemesananโฃ
    3. Khusus pemesanan di atas IDR 500k, peralatan masak dan makan akan dipinjamkan & disediakan dari @thesocialpot (Mokata, Kompor Gas, Gas Portable, Ladle Soup, dan Box Container)โฃ
    4. Delivery fee sesuai dengan lokasimuโฃ
    5. Bagi customer yang tinggal di Casa Grande atau tempat lain yang jaraknya 2 km dari Kokas tidak dikenakan delivery fee (free delivery)โฃ
    6. Promo berlangsung sejak 21 - 31 Maret 2020โฃ
    7. Peralatan masak akan diambil kembali oleh Tim @thesocialpot pada H+1 dengan mengambilnya ke lokasimu. Peralatan yang dipinjamkan harus dikembalikan secara utuh dan dimasukkan ke box containernya dengan rapi.โฃ
    โฃ
    *Info lebih lanjut, hubungi 0822 9812-1138.
    .
    .
    .
    @video.masak @laperbaper @dietmulaibesok @jktfoodbang @jktfooddestination @wowkuliner #videomasak #laperbaper #dietmulaibesok #jktfoodbang #jktfooddestination #jktfooddestinations #wowkuliner #thesocialpot #letssmokethepot #bbqbeef #yakiniku #shabushabu #grilledmeat #dagingbakar #japanesebbq #hotpot๐Ÿฒ #hotpotbuffet #dirumahsaja

  •  2,114  90  27 March, 2020
  • DAGING BAKAQ HARI HARI MAUUUU.. AUUM. TAG KAWAN-KAWAN PEMINAT DAGING๐Ÿ˜
.
Bahan-bahan:
2 keping daging (tebal 2-3 cm, selebar tapak tangan)
2 sudu kicap manis
2 sudu sos tiram
2 ulas bawang putih (ditumbuk halus)
1 batang serai (ditumbuk halus)
1 sudu kecil lada sulah
1 sudu kecil serbuk cili
2 sudu besar gula perang
3 sudu besar susu cair
Minyak
.
Cara- cara :
1. Perap daging dengan semua bahan-bahan di atas sekurang-kurangnya 30 minit. Lagi lama lagi sedap. 
2. Then bakar atas pan dengan sedikit minyak dioleskan atas pan. Setiap sisi, bakar dalam 5-7 minit (bergantung ketebalan daging).
3.masukkan sekejap dalam 5 minit dalam microwave after tu, sebab hati kecik risau tak masak.
4. Hiris time. Alhamdulillah๐Ÿ˜ medium-well berjaya dengan cemerlang๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ
.
SOS HARIMAU MAU MAU
.
Bahan-bahan :
7 biji cili padi 
2 sudu gula melaka
3 sudu sos ikan
1 sudu chili flakes
3 biji air limau nipis
Air perahan asam jawa dalam satu cubit
1 sudu besar serbuk beras pulut sangai
5 ulas bawang merah dihiris
Sedikit daun bawang dicincang halus
Sedikit parsley dicincang halus
.
Cara - cara :
1. Tumbuk cili sampai lumat. Masukkan gula melaka, sos ikan, air asam jawa dan air limau nipis.
2. Gonyoh dalam lesung bagi sekata. Then, buh semua balance bahan yang lain... kacau-kacau siap๐Ÿ˜
.
.
Resepi asal Ashrafun Nur Yeop via Mahn.
.
.
Follow @blouse.cahayayati kalau nak baju raya terlebih cantik dan berkualiti.
  • DAGING BAKAQ HARI HARI MAUUUU.. AUUM. TAG KAWAN-KAWAN PEMINAT DAGING๐Ÿ˜
    .
    Bahan-bahan:
    2 keping daging (tebal 2-3 cm, selebar tapak tangan)
    2 sudu kicap manis
    2 sudu sos tiram
    2 ulas bawang putih (ditumbuk halus)
    1 batang serai (ditumbuk halus)
    1 sudu kecil lada sulah
    1 sudu kecil serbuk cili
    2 sudu besar gula perang
    3 sudu besar susu cair
    Minyak
    .
    Cara- cara :
    1. Perap daging dengan semua bahan-bahan di atas sekurang-kurangnya 30 minit. Lagi lama lagi sedap.
    2. Then bakar atas pan dengan sedikit minyak dioleskan atas pan. Setiap sisi, bakar dalam 5-7 minit (bergantung ketebalan daging).
    3.masukkan sekejap dalam 5 minit dalam microwave after tu, sebab hati kecik risau tak masak.
    4. Hiris time. Alhamdulillah๐Ÿ˜ medium-well berjaya dengan cemerlang๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ
    .
    SOS HARIMAU MAU MAU
    .
    Bahan-bahan :
    7 biji cili padi
    2 sudu gula melaka
    3 sudu sos ikan
    1 sudu chili flakes
    3 biji air limau nipis
    Air perahan asam jawa dalam satu cubit
    1 sudu besar serbuk beras pulut sangai
    5 ulas bawang merah dihiris
    Sedikit daun bawang dicincang halus
    Sedikit parsley dicincang halus
    .
    Cara - cara :
    1. Tumbuk cili sampai lumat. Masukkan gula melaka, sos ikan, air asam jawa dan air limau nipis.
    2. Gonyoh dalam lesung bagi sekata. Then, buh semua balance bahan yang lain... kacau-kacau siap๐Ÿ˜
    .
    .
    Resepi asal Ashrafun Nur Yeop via Mahn.
    .
    .
    Follow @blouse.cahayayati kalau nak baju raya terlebih cantik dan berkualiti.

  •  1,566  25  30 March, 2019
  • Menurut kamu mana yang paling bagus? Comment di bawah ya ๐Ÿ‘‡๐Ÿฝ๐Ÿ™‚
.
Buat yang Muslim, jangan perhatikan yang Pork. Postingan ini semata2 buat tujuan edukasi โœŒ๐Ÿฝ๐Ÿ™‚
  • Menurut kamu mana yang paling bagus? Comment di bawah ya ๐Ÿ‘‡๐Ÿฝ๐Ÿ™‚
    .
    Buat yang Muslim, jangan perhatikan yang Pork. Postingan ini semata2 buat tujuan edukasi โœŒ๐Ÿฝ๐Ÿ™‚

  •  258  45  16 August, 2018
  • Bagus juga nih alat..โฃโฃ
โฃโฃโฃ
โฃโฃโฃโฃ
โฃโฃ
Jangan lupa pencet tanda ๐Ÿ’— tag temanmu ๐Ÿ‘ฅ dan share ๐Ÿ”โฃโฃ
โฃโฃ
Kalau kamu suka dengan ig @kulinerenak.tv ini please follow akun ini untuk support supaya update terus konten kulinernyaโฃโฃ
Salam makan enak.. โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
Jangan lupa follow ๐Ÿ‘โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
Follow โžก @kulinerenak.tvโฃโฃ
Follow โžก @kulinerenak.tvโฃโฃ
Follow โžก @kulinerenak.tvโฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
Tag sahabatmu ๐Ÿ˜‡โฃโฃ
Tag teman kulinermu๐Ÿ˜„โฃโฃ
Tag pasanganmu ๐Ÿ˜˜โฃโฃ
โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
Amazing video ๐Ÿ‘, Credit : โฃโฃ
"Please Contact Us For Credit or Removal."โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
"Silahkan hubungi kami untuk mencantumkan sumber video yang benar atau penghapusan video."โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃ
โฃโฃโฃ
โฃโฃโฃ
โฃ#doyanpedes  #makananjamannowโฃโฃ
#jajananviral #ngilerkuliner #mukbangindo #masaktv #masakanmudah #masakanindo #perutkarets #jajanantop #enakgila #demenmasakโฃ #kulinermakanan #dagingbakar #cumibakar #wowkulinermedan #kerupukpedas #kerupukkulit #kulinertanggerang  #ayamkecap โฃ
โฃโฃโฃ
โฃ#olahanayam #anekamasakan #masakansehat #makanannusantara #menumasakanharian #bagiresep #resepayam #masakgampang #rendangsapi #masaksederhana
  • Bagus juga nih alat..โฃโฃ
    โฃโฃโฃ
    โฃโฃโฃโฃ
    โฃโฃ
    Jangan lupa pencet tanda ๐Ÿ’— tag temanmu ๐Ÿ‘ฅ dan share ๐Ÿ”โฃโฃ
    โฃโฃ
    Kalau kamu suka dengan ig @kulinerenak.tv ini please follow akun ini untuk support supaya update terus konten kulinernyaโฃโฃ
    Salam makan enak.. โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    Jangan lupa follow ๐Ÿ‘โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    Follow โžก @kulinerenak.tvโฃโฃ
    Follow โžก @kulinerenak.tvโฃโฃ
    Follow โžก @kulinerenak.tvโฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    Tag sahabatmu ๐Ÿ˜‡โฃโฃ
    Tag teman kulinermu๐Ÿ˜„โฃโฃ
    Tag pasanganmu ๐Ÿ˜˜โฃโฃ
    โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โž–โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    Amazing video ๐Ÿ‘, Credit : โฃโฃ
    "Please Contact Us For Credit or Removal."โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    "Silahkan hubungi kami untuk mencantumkan sumber video yang benar atau penghapusan video."โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃ
    โฃโฃโฃ
    โฃโฃโฃ
    โฃ #doyanpedes #makananjamannowโฃโฃ
    #jajananviral #ngilerkuliner #mukbangindo #masaktv #masakanmudah #masakanindo #perutkarets #jajanantop #enakgila #demenmasakโฃ #kulinermakanan #dagingbakar #cumibakar #wowkulinermedan #kerupukpedas #kerupukkulit #kulinertanggerang #ayamkecap โฃ
    โฃโฃโฃ
    โฃ#olahanayam #anekamasakan #masakansehat #makanannusantara #menumasakanharian #bagiresep #resepayam #masakgampang #rendangsapi #masaksederhana

  •  3,936  26  26 May, 2020