#kitapastimenang Instagram Photos & Videos

kitapastimenang Pikdo

The total number of posts up to now is 53,310 with the kitapastimenang hashtag.

Hashtag Popularity

1.5
average comments
56.2
average likes

Latest #kitapastimenang Posts

  • #tb pic 1st raya ritu.. Sis ANA only guna #lovelieeproduct start dari #lovelieeserum pastu #lovelieesunscreen code virgo... ๐ŸŒž .
.
Pastu pakai #lovelieelipmatte code babe ๐Ÿ”ฅ .
.
Alhamdulillah, rmai puji ckp make up sis letups ๐Ÿคฉ
And paling best tahan lama & boleh protect skin korang over 8 hours tau under UVA/UVB even nak photoshoot bwh matahari ni. ๐Ÿคญ Al - maklum la 1st raya kan mesti nak tgkp pic bebyk Pastu lighting wajib on point.. BETUL KE BETUL ? ๐Ÿ˜Ž (HEHE) . .
.
Jom Sis ANA bantu korang dapatkan skin yang sihat, cantik, flawless & glowing letups gittew only with #lovelieebeauty ๐Ÿค™๐Ÿป .
.
.
#lovelieecare #lovelieeskincare #lovelieeminiagent #lovelieeserum #lovelieemillionaire2020 #lovelieemelaka #codareamelaka #ramadhan2020 #raya2020 #asyaliee #teamkakdeeflyhigh #neelofa #noradanish #produkviral #produkletup #pkpb #kitajagakita #kitapastimenang #rmo #togetherwecanbreakthechain #stayhome #stayclean #staysafe #lovelieecare
  • #tb pic 1st raya ritu.. Sis ANA only guna #lovelieeproduct start dari #lovelieeserum pastu #lovelieesunscreen code virgo... ๐ŸŒž .
    .
    Pastu pakai #lovelieelipmatte code babe ๐Ÿ”ฅ .
    .
    Alhamdulillah, rmai puji ckp make up sis letups ๐Ÿคฉ
    And paling best tahan lama & boleh protect skin korang over 8 hours tau under UVA/UVB even nak photoshoot bwh matahari ni. ๐Ÿคญ Al - maklum la 1st raya kan mesti nak tgkp pic bebyk Pastu lighting wajib on point.. BETUL KE BETUL ? ๐Ÿ˜Ž (HEHE) . .
    .
    Jom Sis ANA bantu korang dapatkan skin yang sihat, cantik, flawless & glowing letups gittew only with #lovelieebeauty ๐Ÿค™๐Ÿป .
    .
    .
    #lovelieecare #lovelieeskincare #lovelieeminiagent #lovelieeserum #lovelieemillionaire2020 #lovelieemelaka #codareamelaka #ramadhan2020 #raya2020 #asyaliee #teamkakdeeflyhigh #neelofa #noradanish #produkviral #produkletup #pkpb #kitajagakita #kitapastimenang #rmo #togetherwecanbreakthechain #stayhome #stayclean #staysafe #lovelieecare

  •  0  0  1 minute ago
  • READYSTOCK 
READYSTOCK 
READYSTOCK ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ Mana #lovelieebabes sila angkat tangan ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ .
.
Set raya #loveliee beauty ni readystock code GEMINI - 2 BOX ๐Ÿคฉ .
.
Mai cpt sape yang dah lame dok aim je tu Jom whatsapp ANA 0178828485 / click je link at bio tau ๐Ÿ’‹ ( fast respond) ๐Ÿ’ฏ . .
.
ANA bantu korang dapatkan skin cantik, sihat , glowing & flawless letups gittew only with #lovelieebeauty ๐Ÿค™๐Ÿป
.
#lovelieecare #lovelieeskincare #lovelieeminiagent #lovelieeserum #lovelieemillionaire2020 #lovelieemelaka #codareamelaka #ramadhan2020 #raya2020 #asyaliee #teamkakdeeflyhigh #neelofa #noradanish #produkviral #produkletup #pkpb #kitajagakita #kitapastimenang #rmo #togetherwecanbreakthechain #stayhome #stayclean #staysafe #lovelieecare
  • READYSTOCK
    READYSTOCK
    READYSTOCK ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃ Mana #lovelieebabes sila angkat tangan ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ .
    .
    Set raya #loveliee beauty ni readystock code GEMINI - 2 BOX ๐Ÿคฉ .
    .
    Mai cpt sape yang dah lame dok aim je tu Jom whatsapp ANA 0178828485 / click je link at bio tau ๐Ÿ’‹ ( fast respond) ๐Ÿ’ฏ . .
    .
    ANA bantu korang dapatkan skin cantik, sihat , glowing & flawless letups gittew only with #lovelieebeauty ๐Ÿค™๐Ÿป
    .
    #lovelieecare #lovelieeskincare #lovelieeminiagent #lovelieeserum #lovelieemillionaire2020 #lovelieemelaka #codareamelaka #ramadhan2020 #raya2020 #asyaliee #teamkakdeeflyhigh #neelofa #noradanish #produkviral #produkletup #pkpb #kitajagakita #kitapastimenang #rmo #togetherwecanbreakthechain #stayhome #stayclean #staysafe #lovelieecare

  •  0  0  16 minutes ago
  • ๐Ÿ”ฅSTOP MENGELUH, FOKUS KE SOLUSI ๐Ÿ”ฅโฃโฃ
โฃ
. โฃ
. โฃ
. โฃ
. โฃ
. โฃ
. โฃ
โฃ
โฃโฃ
Saat ini banyak yang mengeluh karena sulitnya mendapatkan pekerjaan. Padahal, ada jalan lain untuk bisa bekerja di kondisi saat ini.. โฃโฃ
โฃโฃ
Dulu saat kuliah saya berpikir seperti kebanyakan orang pada umumnya. Kuliah yang benar, lulus dengan cepat dan lamar pekerjaan yang diimpikan.โฃโฃ
โฃโฃ
Ideal banget ya..โฃโฃ
โฃโฃ
Berpikir seperti itu tidak salah. Ya, siapa juga yang mau berpikir susah untuk hidupnya. โฃโฃ
โฃโฃ
Namun semuanya berubah ketika saya mengetahui ada cara lain untuk bisa bekerja tanpa perlu berlelah kesana kemari mengirim lamaran kerja.โฃโฃ
โฃโฃ
Singkat cerita, saya coba cara tersebut yang pada waktu itu ga biasa dikerjakan kebanyakan orang. โฃโฃ
โฃโฃ
Eh, ternyata.. Alhamdulillah, sebelum lulus kuliah saya sudah berpenghasilan sendiri, sehingga setelah wisuda, saya tinggal teruskan apa yang sudah saya bangun tadi. โฃโฃ
โฃโฃ
Dan.. Syukur kepada Allah, apa yang dibangun sejak dulu itu memberikan jalan bagi saya untuk membangun kehidupan yang saya impikan. โฃโฃ
โฃโฃ
Anda mungkin mulai bertanya - tanya, "memang saya ngerjain apa sih? Cara apa yang saya tempuh sejak masih kuliah dulu dan masih diteruskan hingga saat ini?"โฃโฃ
โฃโฃ
Oke.. Okee.. InsyaAllah saya akan sharing selengkapnya dalam live sharing :โฃโฃ
โฃโฃ
BAGAIMANA MENDESAIN PROFESI YANG GUE BANGET โฃโฃ
โฃโฃ
Artinya, profesi yang memang anda banget sehingga saat menjalaninya, bekerja tidak serasa bekerja, melainkan bekerja dengan bahagia. โฃโฃ
โฃโฃ
Kapan live sharingnya diadakan?โฃโฃ
โฃโฃ
InsyaAllah, Sabtu 30 Mei 2020 pukul 20.00 di grup WhatsApp.โฃโฃ
โฃโฃ
GRATIS aja. โฃโฃ
โฃโฃ
Anda tertarik ikutan?โฃโฃ
โฃโฃ
Supaya tersaring hanya untuk yang serius saja, walau gratis ada caranya, yaitu anda boleh WA dulu ke 0812 707 49012 untuk bisa ikutan live sharing keren ini. โฃโฃ
โฃโฃ
Oya.. Terbatas untuk 50 peserta saja, siapa cepat dia dapat ya.โฃโฃ
โฃโฃ
Yukkk โฃโฃ
โฃโฃ
___โฃโฃ
โฃโฃ
#Sukses #Motivasi #ValuePreneur #personalitydevelopment #Bekerja #Passion #Talent #Strenght #AmazingLife #AmazingYou #KitaPastiMenang #NewNormal
  • ๐Ÿ”ฅSTOP MENGELUH, FOKUS KE SOLUSI ๐Ÿ”ฅโฃโฃ
    โฃ
    . โฃ
    . โฃ
    . โฃ
    . โฃ
    . โฃ
    . โฃ
    โฃ
    โฃโฃ
    Saat ini banyak yang mengeluh karena sulitnya mendapatkan pekerjaan. Padahal, ada jalan lain untuk bisa bekerja di kondisi saat ini.. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Dulu saat kuliah saya berpikir seperti kebanyakan orang pada umumnya. Kuliah yang benar, lulus dengan cepat dan lamar pekerjaan yang diimpikan.โฃโฃ
    โฃโฃ
    Ideal banget ya..โฃโฃ
    โฃโฃ
    Berpikir seperti itu tidak salah. Ya, siapa juga yang mau berpikir susah untuk hidupnya. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Namun semuanya berubah ketika saya mengetahui ada cara lain untuk bisa bekerja tanpa perlu berlelah kesana kemari mengirim lamaran kerja.โฃโฃ
    โฃโฃ
    Singkat cerita, saya coba cara tersebut yang pada waktu itu ga biasa dikerjakan kebanyakan orang. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Eh, ternyata.. Alhamdulillah, sebelum lulus kuliah saya sudah berpenghasilan sendiri, sehingga setelah wisuda, saya tinggal teruskan apa yang sudah saya bangun tadi. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Dan.. Syukur kepada Allah, apa yang dibangun sejak dulu itu memberikan jalan bagi saya untuk membangun kehidupan yang saya impikan. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Anda mungkin mulai bertanya - tanya, "memang saya ngerjain apa sih? Cara apa yang saya tempuh sejak masih kuliah dulu dan masih diteruskan hingga saat ini?"โฃโฃ
    โฃโฃ
    Oke.. Okee.. InsyaAllah saya akan sharing selengkapnya dalam live sharing :โฃโฃ
    โฃโฃ
    BAGAIMANA MENDESAIN PROFESI YANG GUE BANGET โฃโฃ
    โฃโฃ
    Artinya, profesi yang memang anda banget sehingga saat menjalaninya, bekerja tidak serasa bekerja, melainkan bekerja dengan bahagia. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Kapan live sharingnya diadakan?โฃโฃ
    โฃโฃ
    InsyaAllah, Sabtu 30 Mei 2020 pukul 20.00 di grup WhatsApp.โฃโฃ
    โฃโฃ
    GRATIS aja. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Anda tertarik ikutan?โฃโฃ
    โฃโฃ
    Supaya tersaring hanya untuk yang serius saja, walau gratis ada caranya, yaitu anda boleh WA dulu ke 0812 707 49012 untuk bisa ikutan live sharing keren ini. โฃโฃ
    โฃโฃ
    Oya.. Terbatas untuk 50 peserta saja, siapa cepat dia dapat ya.โฃโฃ
    โฃโฃ
    Yukkk โฃโฃ
    โฃโฃ
    ___โฃโฃ
    โฃโฃ
    #Sukses #Motivasi #ValuePreneur #personalitydevelopment #Bekerja #Passion #Talent #Strenght #AmazingLife #AmazingYou #KitaPastiMenang #NewNormal

  •  6  3  18 minutes ago
  • [Terbaru] Kajian COVID-19 yang baru diterbitkan Jurnal Perubatan New England menunjukkan hasil posmortem pesakit Covid-19 secara kasar sehingga ke mikroskop elektron. 
Antara penemuan yang didapati adalah
1) kerosakan paru-paru yang sangat teruk berbanding paru-paru normal 
2) dinding salur darah paru-paru yang rosak 
3) pembentukan darah beku
4) dan pembentukan saluran darah baru akibat dari kerosakan salur darah sedia ada. 
Kami mengambil inisiatif menterjemahkan hasil kajian dalam bentuk yang mudah untuk orang awam faham. Moga bermanfaat ๐Ÿ˜Š. Sumber:
NEJM (DOI: 10.1056/NEJMoa2015432)
Public Health Malaysia

#KitaJagaKita #StayAtHome #StaySafe #FahamKeTakFaham #COVID19 #DudukDiam2KatRumah #JanganKeluarJikaTakPenting
#KitaPastiMenang #STOPCOVID19
  • [Terbaru] Kajian COVID-19 yang baru diterbitkan Jurnal Perubatan New England menunjukkan hasil posmortem pesakit Covid-19 secara kasar sehingga ke mikroskop elektron.
    Antara penemuan yang didapati adalah
    1) kerosakan paru-paru yang sangat teruk berbanding paru-paru normal
    2) dinding salur darah paru-paru yang rosak
    3) pembentukan darah beku
    4) dan pembentukan saluran darah baru akibat dari kerosakan salur darah sedia ada.
    Kami mengambil inisiatif menterjemahkan hasil kajian dalam bentuk yang mudah untuk orang awam faham. Moga bermanfaat ๐Ÿ˜Š. Sumber:
    NEJM (DOI: 10.1056/NEJMoa2015432)
    Public Health Malaysia

    #KitaJagaKita #StayAtHome #StaySafe #FahamKeTakFaham #COVID19 #DudukDiam2KatRumah #JanganKeluarJikaTakPenting
    #KitaPastiMenang #STOPCOVID19

  •  0  0  19 minutes ago
  • [ YOSH PANTAI TIMUR DURING REZEKI UMMAT PROJECT ]

Kemaman - YOSH volunteers today had visited to indigenous community in Kemaman, Terengganu on 24 Ramadan 1441 H / 17 May 2020. .
.
This time, alhamdulillah even with under some restricted circumstances, our volunteers able to deliver 50 Rezeki Ummat boxes. In the boxes, there are basic foods supplied that can lasts for one month at least.
.
Thank you to 'Pegawai Khas Hal Ehwal Agama Pejabat Menteri Besar Terengganu', Ustaz Nik Nasri and other volunteers for being with us to greet the community.
.
Thankyou to Malaysia too for sharing the rezq with the needy ๐Ÿ˜Š Let us do more for our community and youth development around the world ๐Ÿ’ช
.
#yoshvolunteer #rezekiummat  #yoshmyfundaction #stayathome #stayiniman #fightcovid19 #jomdakwah #jentikhati #motivasihidup #tarbiahsentap #dakwahsentap #hawariyyun #teega #kokom #cocombee #perak #motivasihidup #berubah #myfundaction #adninroslan #ustazabdullahkhairi #cinta #kitajagakita #kitapastimenang #SHRMZDB #yoshraya
  • [ YOSH PANTAI TIMUR DURING REZEKI UMMAT PROJECT ]

    Kemaman - YOSH volunteers today had visited to indigenous community in Kemaman, Terengganu on 24 Ramadan 1441 H / 17 May 2020. .
    .
    This time, alhamdulillah even with under some restricted circumstances, our volunteers able to deliver 50 Rezeki Ummat boxes. In the boxes, there are basic foods supplied that can lasts for one month at least.
    .
    Thank you to 'Pegawai Khas Hal Ehwal Agama Pejabat Menteri Besar Terengganu', Ustaz Nik Nasri and other volunteers for being with us to greet the community.
    .
    Thankyou to Malaysia too for sharing the rezq with the needy ๐Ÿ˜Š Let us do more for our community and youth development around the world ๐Ÿ’ช
    .
    #yoshvolunteer #rezekiummat #yoshmyfundaction #stayathome #stayiniman #fightcovid19 #jomdakwah #jentikhati #motivasihidup #tarbiahsentap #dakwahsentap #hawariyyun #teega #kokom #cocombee #perak #motivasihidup #berubah #myfundaction #adninroslan #ustazabdullahkhairi #cinta #kitajagakita #kitapastimenang #SHRMZDB #yoshraya

  •  25  0  20 minutes ago
  • Annyeonghaseyo CERAGEMERS sekalian! ๐Ÿฅฐ

Tadi kita dah tonton pengenalan bagi CERAGEM Master V3 kan?

Kali ini jom kita lihat pula โ€˜Bagaimana Caranya Menggunakan CERAGEM Master V3 Dengan Betul?'! ๐Ÿ˜

Dilengkapi dengan 12 mod berbeza, CERAGEM Master V3 menggunakan teknologi terkini yang tidak ada di mana-mana alat peranti berhaba lain di dunia. Nak tahu mengapa? Saksikan video yang telah dimuatnaik sebentar tadi!

P/s: Nantikan video moments raya bersama CERAGEM pada hari esok! Penuhkan gambar/video anda di ruangan komen dan moments anda dan anda berpeluang dipamerkan di dalam video tersebut. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin! ๐Ÿค—

#CERAGEMMalaysia #CERAGEMMasterV3 #AutomatedThermalMassager #SalamAidilfitri #StaySafe #KitaPastiMenang
  • Annyeonghaseyo CERAGEMERS sekalian! ๐Ÿฅฐ

    Tadi kita dah tonton pengenalan bagi CERAGEM Master V3 kan?

    Kali ini jom kita lihat pula โ€˜Bagaimana Caranya Menggunakan CERAGEM Master V3 Dengan Betul?'! ๐Ÿ˜

    Dilengkapi dengan 12 mod berbeza, CERAGEM Master V3 menggunakan teknologi terkini yang tidak ada di mana-mana alat peranti berhaba lain di dunia. Nak tahu mengapa? Saksikan video yang telah dimuatnaik sebentar tadi!

    P/s: Nantikan video moments raya bersama CERAGEM pada hari esok! Penuhkan gambar/video anda di ruangan komen dan moments anda dan anda berpeluang dipamerkan di dalam video tersebut. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin! ๐Ÿค—

    #CERAGEMMalaysia #CERAGEMMasterV3 #AutomatedThermalMassager #SalamAidilfitri #StaySafe #KitaPastiMenang

  •  1  0  22 minutes ago
  • BEST SELLING PRODUCT ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰Koleksi 3 flashcard dengan marker..anak anak belajar mengenal animals, mengenal alphabets, mengenal numbers.. lagi best anak boleh belajar menulis berulang kali sebab flashcard ini boleh tulis padam dgn marker anak anak mesti suka. Ibu Ayah pun happy, tak pening kepala nk beli byk2. ๐Ÿ“œ bagus tau kad macam ni sebab kad tak mudah koyak, kertas keras dan kalis air, boleh juga tampal kat dinding, boleh belajar menulis huruf atas flashcard ni dengan guna marker yg diberi.. โœ๏ธSetiap kad mempunyai 32 keping
โœ๏ธSaiz: 18cm*12.7cm
โœ๏ธSemua kad bercetak depan dan belakang.
โœ๏ธkertas keras, boleh tulis dan padam atas kad.. ๐ŸŽPercuma whiteboard marker untuk setiap kotak flashcard

Harga Pasaran RM49 Sahaja untuk kombo 3 kotak Flashcard

Boleh wassap ke

http://www.wasap.my/60174475935 
http://www.wasap.my/60174475935

untuk lock order anda +60174475935
happymoonhappykids

#mommyhappy #usahawanmommyhappy
#agenmommyhappy
#bukukanakkanak
#bukukanakkanakmurah
#bukuprasekolah
#bukupendidikan #kadimbas
#bukutadikamurah #promo
#belajarmengaji #viral
#anakbijak #flashcard
#anakpintar #jomtulis
#tadikamalaysia
#taskamalaysia #jomABC
#anamuslim #aktivitipkp
#pkpb #ramadhan2020
#kitajagakita #viralmalaysia
#sayajual #dudukdirumah
#kitapastimenang
#thankyoufrontliner
  • BEST SELLING PRODUCT ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰Koleksi 3 flashcard dengan marker..anak anak belajar mengenal animals, mengenal alphabets, mengenal numbers.. lagi best anak boleh belajar menulis berulang kali sebab flashcard ini boleh tulis padam dgn marker anak anak mesti suka. Ibu Ayah pun happy, tak pening kepala nk beli byk2. ๐Ÿ“œ bagus tau kad macam ni sebab kad tak mudah koyak, kertas keras dan kalis air, boleh juga tampal kat dinding, boleh belajar menulis huruf atas flashcard ni dengan guna marker yg diberi.. โœ๏ธSetiap kad mempunyai 32 keping
    โœ๏ธSaiz: 18cm*12.7cm
    โœ๏ธSemua kad bercetak depan dan belakang.
    โœ๏ธkertas keras, boleh tulis dan padam atas kad.. ๐ŸŽPercuma whiteboard marker untuk setiap kotak flashcard

    Harga Pasaran RM49 Sahaja untuk kombo 3 kotak Flashcard

    Boleh wassap ke

    http://www.wasap.my/60174475935
    http://www.wasap.my/60174475935

    untuk lock order anda +60174475935
    happymoonhappykids

    #mommyhappy #usahawanmommyhappy
    #agenmommyhappy
    #bukukanakkanak
    #bukukanakkanakmurah
    #bukuprasekolah
    #bukupendidikan #kadimbas
    #bukutadikamurah #promo
    #belajarmengaji #viral
    #anakbijak #flashcard
    #anakpintar #jomtulis
    #tadikamalaysia
    #taskamalaysia #jomABC
    #anamuslim #aktivitipkp
    #pkpb #ramadhan2020
    #kitajagakita #viralmalaysia
    #sayajual #dudukdirumah
    #kitapastimenang
    #thankyoufrontliner

  •  0  0  23 minutes ago
  • BEST SELLING PRODUCT ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰Koleksi 3 flashcard dengan marker..anak anak belajar mengenal animals, mengenal alphabets, mengenal numbers.. lagi best anak boleh belajar menulis berulang kali sebab flashcard ini boleh tulis padam dgn marker anak anak mesti suka. Ibu Ayah pun happy, tak pening kepala nk beli byk2. ๐Ÿ“œ bagus tau kad macam ni sebab kad tak mudah koyak, kertas keras dan kalis air, boleh juga tampal kat dinding, boleh belajar menulis huruf atas flashcard ni dengan guna marker yg diberi.. โœ๏ธSetiap kad mempunyai 32 keping
โœ๏ธSaiz: 18cm*12.7cm
โœ๏ธSemua kad bercetak depan dan belakang.
โœ๏ธkertas keras, boleh tulis dan padam atas kad.. ๐ŸŽPercuma whiteboard marker untuk setiap kotak flashcard

Harga Pasaran RM49 Sahaja untuk kombo 3 kotak Flashcard

Boleh wassap ke

http://www.wasap.my/60174475935 
http://www.wasap.my/60174475935

untuk lock order anda +60174475935
happymoonhappykids

#mommyhappy #usahawanmommyhappy
#agenmommyhappy
#bukukanakkanak
#bukukanakkanakmurah
#bukuprasekolah
#bukupendidikan #kadimbas
#bukutadikamurah #promo
#belajarmengaji #viral
#anakbijak #flashcard
#anakpintar #jomtulis
#tadikamalaysia
#taskamalaysia #jomABC
#anamuslim #aktivitipkp
#pkpb #ramadhan2020
#kitajagakita #viralmalaysia
#sayajual #dudukdirumah
#kitapastimenang
#thankyoufrontliner
  • BEST SELLING PRODUCT ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰Koleksi 3 flashcard dengan marker..anak anak belajar mengenal animals, mengenal alphabets, mengenal numbers.. lagi best anak boleh belajar menulis berulang kali sebab flashcard ini boleh tulis padam dgn marker anak anak mesti suka. Ibu Ayah pun happy, tak pening kepala nk beli byk2. ๐Ÿ“œ bagus tau kad macam ni sebab kad tak mudah koyak, kertas keras dan kalis air, boleh juga tampal kat dinding, boleh belajar menulis huruf atas flashcard ni dengan guna marker yg diberi.. โœ๏ธSetiap kad mempunyai 32 keping
    โœ๏ธSaiz: 18cm*12.7cm
    โœ๏ธSemua kad bercetak depan dan belakang.
    โœ๏ธkertas keras, boleh tulis dan padam atas kad.. ๐ŸŽPercuma whiteboard marker untuk setiap kotak flashcard

    Harga Pasaran RM49 Sahaja untuk kombo 3 kotak Flashcard

    Boleh wassap ke

    http://www.wasap.my/60174475935
    http://www.wasap.my/60174475935

    untuk lock order anda +60174475935
    happymoonhappykids

    #mommyhappy #usahawanmommyhappy
    #agenmommyhappy
    #bukukanakkanak
    #bukukanakkanakmurah
    #bukuprasekolah
    #bukupendidikan #kadimbas
    #bukutadikamurah #promo
    #belajarmengaji #viral
    #anakbijak #flashcard
    #anakpintar #jomtulis
    #tadikamalaysia
    #taskamalaysia #jomABC
    #anamuslim #aktivitipkp
    #pkpb #ramadhan2020
    #kitajagakita #viralmalaysia
    #sayajual #dudukdirumah
    #kitapastimenang
    #thankyoufrontliner

  •  0  0  24 minutes ago
  • BEST SELLING PRODUCT ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰Koleksi 3 flashcard dengan marker..anak anak belajar mengenal animals, mengenal alphabets, mengenal numbers.. lagi best anak boleh belajar menulis berulang kali sebab flashcard ini boleh tulis padam dgn marker anak anak mesti suka. Ibu Ayah pun happy, tak pening kepala nk beli byk2. ๐Ÿ“œ bagus tau kad macam ni sebab kad tak mudah koyak, kertas keras dan kalis air, boleh juga tampal kat dinding, boleh belajar menulis huruf atas flashcard ni dengan guna marker yg diberi.. โœ๏ธSetiap kad mempunyai 32 keping
โœ๏ธSaiz: 18cm*12.7cm
โœ๏ธSemua kad bercetak depan dan belakang.
โœ๏ธkertas keras, boleh tulis dan padam atas kad.. ๐ŸŽPercuma whiteboard marker untuk setiap kotak flashcard

Harga Pasaran RM49 Sahaja untuk kombo 3 kotak Flashcard

Boleh wassap ke

http://www.wasap.my/60174475935 
http://www.wasap.my/60174475935

untuk lock order anda +60174475935
happymoonhappykids

#mommyhappy #usahawanmommyhappy
#agenmommyhappy
#bukukanakkanak
#bukukanakkanakmurah
#bukuprasekolah
#bukupendidikan
#bukutadikamurah
#belajarmengaji
#anakbijak #tafsirmini
#anakpintar #bacaAlQuran
#tadikamalaysia
#taskamalaysia #jommengaji
#anamuslim #aktivitipkp
#pkpb #ramadhan2020
#kitajagakita #viralmalaysia
#sayajual #dudukdirumah
#kitapastimenang
#thankyoufrontliner
  • BEST SELLING PRODUCT ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰Koleksi 3 flashcard dengan marker..anak anak belajar mengenal animals, mengenal alphabets, mengenal numbers.. lagi best anak boleh belajar menulis berulang kali sebab flashcard ini boleh tulis padam dgn marker anak anak mesti suka. Ibu Ayah pun happy, tak pening kepala nk beli byk2. ๐Ÿ“œ bagus tau kad macam ni sebab kad tak mudah koyak, kertas keras dan kalis air, boleh juga tampal kat dinding, boleh belajar menulis huruf atas flashcard ni dengan guna marker yg diberi.. โœ๏ธSetiap kad mempunyai 32 keping
    โœ๏ธSaiz: 18cm*12.7cm
    โœ๏ธSemua kad bercetak depan dan belakang.
    โœ๏ธkertas keras, boleh tulis dan padam atas kad.. ๐ŸŽPercuma whiteboard marker untuk setiap kotak flashcard

    Harga Pasaran RM49 Sahaja untuk kombo 3 kotak Flashcard

    Boleh wassap ke

    http://www.wasap.my/60174475935
    http://www.wasap.my/60174475935

    untuk lock order anda +60174475935
    happymoonhappykids

    #mommyhappy #usahawanmommyhappy
    #agenmommyhappy
    #bukukanakkanak
    #bukukanakkanakmurah
    #bukuprasekolah
    #bukupendidikan
    #bukutadikamurah
    #belajarmengaji
    #anakbijak #tafsirmini
    #anakpintar #bacaAlQuran
    #tadikamalaysia
    #taskamalaysia #jommengaji
    #anamuslim #aktivitipkp
    #pkpb #ramadhan2020
    #kitajagakita #viralmalaysia
    #sayajual #dudukdirumah
    #kitapastimenang
    #thankyoufrontliner

  •  0  0  26 minutes ago
  • HANY CROP TOP 
memang meletop letop ๐Ÿ”ฅ
โ—Hanya RM35 โ—
(min 2 helai) .
Takpa kan, pakai cantik2 sikit dalam rumah? ๐Ÿคญ
.
Setakat nak kemas rumah, dan halaman luar je. .
๐Ÿ’ฅHany Crop Top promo RM35 (min 2 helai)...Harga asal RM49 โŒ
.
๐ŸŒธSaiz S-3XL (rujuk gambar sebelah)
๐ŸŒธMaterial Cotton T-shirt.
๐ŸŒธTak panas
๐ŸŒธTak mengembang/mengecut selepas basuh.
.
Siapa Nak Design Baru, Tapi Nak Harga Promo? Pm Kak Pija sekarang๐Ÿ‘‡

https://bit.ly/36yoZCi
.
.
#nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe  #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah  #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik  #pastel #murah #onlineshop #hazeltshirtdakwah #croptop #cikkiah #hoodie #teammisssyira #islam #kakpijajual
  • HANY CROP TOP
    memang meletop letop ๐Ÿ”ฅ
    โ—Hanya RM35 โ—
    (min 2 helai) .
    Takpa kan, pakai cantik2 sikit dalam rumah? ๐Ÿคญ
    .
    Setakat nak kemas rumah, dan halaman luar je. .
    ๐Ÿ’ฅHany Crop Top promo RM35 (min 2 helai)...Harga asal RM49 โŒ
    .
    ๐ŸŒธSaiz S-3XL (rujuk gambar sebelah)
    ๐ŸŒธMaterial Cotton T-shirt.
    ๐ŸŒธTak panas
    ๐ŸŒธTak mengembang/mengecut selepas basuh.
    .
    Siapa Nak Design Baru, Tapi Nak Harga Promo? Pm Kak Pija sekarang๐Ÿ‘‡

    https://bit.ly/36yoZCi
    .
    .
    #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik #pastel #murah #onlineshop #hazeltshirtdakwah #croptop #cikkiah #hoodie #teammisssyira #islam #kakpijajual

  •  3  0  27 minutes ago
  • #CovEid Raya Ke-5 ni dah takde idea dah nak upload gambar apa sebab tahun ni tak dapat pulun beraya macam tahun lepas. So upload lah gambar parents, throwback je gambar waktu raya pertama haritu. Siapa yg sempat beraya & datang open house dekat rumah parent sis tahun lepas tu sorry ye tahun ni kami tak dapat buat open house. Takut nak open rumah sebab risau bukan tetamu je masuk, tapi CoronaVirus pun nak masuk rumah & beraya sekali. Nauzubillah min zalik! So takpelah ye, tak dapat berayaaa... Asalkan kita semua diperlihara Allah & teruskan jaga diri serta keluarga sendiri. #KitaJagaKita #KitaPastiMenang #PutuskanRantaianCovid19 #TeamRayaPKPB ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ’ช
  • #CovEid Raya Ke-5 ni dah takde idea dah nak upload gambar apa sebab tahun ni tak dapat pulun beraya macam tahun lepas. So upload lah gambar parents, throwback je gambar waktu raya pertama haritu. Siapa yg sempat beraya & datang open house dekat rumah parent sis tahun lepas tu sorry ye tahun ni kami tak dapat buat open house. Takut nak open rumah sebab risau bukan tetamu je masuk, tapi CoronaVirus pun nak masuk rumah & beraya sekali. Nauzubillah min zalik! So takpelah ye, tak dapat berayaaa... Asalkan kita semua diperlihara Allah & teruskan jaga diri serta keluarga sendiri. #KitaJagaKita #KitaPastiMenang #PutuskanRantaianCovid19 #TeamRayaPKPB ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ’ช

  •  337  0  44 minutes ago
  • Sebagai wujud tindak lanjut dari hasil Meeting Zoom bersama Sekretaris Daerah Kabupaten Sumedang (Drs. Herman Suryatman, M.Si) terkait Sosialisasi Aplikasi E-office, Markonah dan LKH Online. Sekretatis Diskominfosanditik (Drs. Kemal Idris, MP., S.SP) bersama perwakilan dari tiap tiap bidang pada Diskominfosanditik dan Vendor e-office (Arif Syamsudin) langsung melakukan sosialisasi, bertempat di Aula Diskominfosanditik Kabupaten Sumedang.
Kamis, (28/05/2020)
.
.
Seluruh pegawai Diskominfosanditik dituntut harus bisa dan paham mengenai penggunaan aplikasi tersebut dan harus mensosialisasikan kepada ASN di SKPD/Kecamatan lainnya. ASN harus tetap produktif selama pandemi, tetapi tetap memperhatikan protokol kesehatan. Penerapan new normal atau kenormalan baru dalam kehidupan sehari-hari selama pandemi Covid-19 akan segera dilakukan mulai efektif pada tanggal 2 Juni 2020. ASN yang melakukan WFH (Work From Home) harus membuat Input dan Output yang dilaporkan melalui aplikasi e-office.
.
.
@ridwankamil
@dony_ahmad_munir 
@erwansetiawan54 
@hermansuryatman 
@iwakuswaeri 
@kemalidris16
@danksoendara
@humas_sumedang 
@humas.dprdsumedang 
@polressumedang 
@humaspolressumedang 
@kodim0610sumedang 
@dishubsumedang
@satpolpp_sumedang 
@dinkes_sumedang 
@rsudkabsumedang .
.
#sumedangsimpati 
#bersamamembangunsumedang 
#psbb
#newnormal
#bersamalawancorona 
#dirumahaja 
#stayathome 
#pakaimasker 
#jagajarakdulu 
#kitapastimenang
  • Sebagai wujud tindak lanjut dari hasil Meeting Zoom bersama Sekretaris Daerah Kabupaten Sumedang (Drs. Herman Suryatman, M.Si) terkait Sosialisasi Aplikasi E-office, Markonah dan LKH Online. Sekretatis Diskominfosanditik (Drs. Kemal Idris, MP., S.SP) bersama perwakilan dari tiap tiap bidang pada Diskominfosanditik dan Vendor e-office (Arif Syamsudin) langsung melakukan sosialisasi, bertempat di Aula Diskominfosanditik Kabupaten Sumedang.
    Kamis, (28/05/2020)
    .
    .
    Seluruh pegawai Diskominfosanditik dituntut harus bisa dan paham mengenai penggunaan aplikasi tersebut dan harus mensosialisasikan kepada ASN di SKPD/Kecamatan lainnya. ASN harus tetap produktif selama pandemi, tetapi tetap memperhatikan protokol kesehatan. Penerapan new normal atau kenormalan baru dalam kehidupan sehari-hari selama pandemi Covid-19 akan segera dilakukan mulai efektif pada tanggal 2 Juni 2020. ASN yang melakukan WFH (Work From Home) harus membuat Input dan Output yang dilaporkan melalui aplikasi e-office.
    .
    .
    @ridwankamil
    @dony_ahmad_munir
    @erwansetiawan54
    @hermansuryatman
    @iwakuswaeri
    @kemalidris16
    @danksoendara
    @humas_sumedang
    @humas.dprdsumedang
    @polressumedang
    @humaspolressumedang
    @kodim0610sumedang
    @dishubsumedang
    @satpolpp_sumedang
    @dinkes_sumedang
    @rsudkabsumedang .
    .
    #sumedangsimpati
    #bersamamembangunsumedang
    #psbb
    #newnormal
    #bersamalawancorona
    #dirumahaja
    #stayathome
    #pakaimasker
    #jagajarakdulu
    #kitapastimenang

  •  3  0  45 minutes ago
  • .
"Baju lawaaaaaa"
"sedapp pakai"
"suke"
.
Lawanyaaaaa customer sorang ni pakai cik poket ๐Ÿ™ˆ
.
Kalau korang pakai mesti nampak lagi cantik kannn โ™ฅ๏ธ
.
Jom order dengan kak pija sekarang ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
https://bit.ly/36yoZCi .
.
#islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe  #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah  #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik  #pastel #murah #onlineshopping #hazeltshirtdakwah #croptop #cikkiah #hoodie #kakpijajual
  • .
    "Baju lawaaaaaa"
    "sedapp pakai"
    "suke"
    .
    Lawanyaaaaa customer sorang ni pakai cik poket ๐Ÿ™ˆ
    .
    Kalau korang pakai mesti nampak lagi cantik kannn โ™ฅ๏ธ
    .
    Jom order dengan kak pija sekarang ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    https://bit.ly/36yoZCi .
    .
    #islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik #pastel #murah #onlineshopping #hazeltshirtdakwah #croptop #cikkiah #hoodie #kakpijajual

  •  4  0  45 minutes ago
  • Harini bawak baby Humaira utk 2nd appointment ..syukur kaki baby H dh ok.. pastu msa odw balik td, terus gi jpn nk dftr Kelahiran..makk oii pnjgnya barisan..balik rumah dulu la..
Ni gmbr sesi ptg,si ayah pegi smula utk bt Surat beranak baby H..baby H dh 56hari...Surat beranak xbuat lagi..nasib la lahir di musim pkp..harap2 satgi ayah berjaya bwk balik Surat beranak noh.. #babyapril 
#babyPKP
#stayathome 
#staysafe 
#kitajagakita 
#kitapastimenang
  • Harini bawak baby Humaira utk 2nd appointment ..syukur kaki baby H dh ok.. pastu msa odw balik td, terus gi jpn nk dftr Kelahiran..makk oii pnjgnya barisan..balik rumah dulu la..
    Ni gmbr sesi ptg,si ayah pegi smula utk bt Surat beranak baby H..baby H dh 56hari...Surat beranak xbuat lagi..nasib la lahir di musim pkp..harap2 satgi ayah berjaya bwk balik Surat beranak noh.. #babyapril
    #babyPKP
    #stayathome
    #staysafe
    #kitajagakita
    #kitapastimenang

  •  7  0  47 minutes ago
  • DIANA CROP TOP 
memang meletop letop ๐Ÿ”ฅ
โ—Hanya RM35 โ—
(min 2 helai) FREE POSTAGE
.
๐Ÿ’ฅDiana Crop Top promo RM35 (min 2 helai)...Harga asal RM49โŒ
.
Order sekarang ๐Ÿ‘‡๐Ÿป https://bit.ly/36yoZCi
.
๐ŸŒธSaiz S-3XL (rujuk gambar sebelah)
๐ŸŒธMaterial Cotton T-shirt.
๐ŸŒธTak panas
๐ŸŒธTak mengembang/mengecut selepas basuh.
.
Klik Link untuk dapatkan harga promo:
https://bit.ly/36yoZCi
.
.
#nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe  #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah  #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik  #pastel #murah #onlineshop #hazeltshirtdakwah #croptop #cikkiah #hoodie #teammisssyira
  • DIANA CROP TOP
    memang meletop letop ๐Ÿ”ฅ
    โ—Hanya RM35 โ—
    (min 2 helai) FREE POSTAGE
    .
    ๐Ÿ’ฅDiana Crop Top promo RM35 (min 2 helai)...Harga asal RM49โŒ
    .
    Order sekarang ๐Ÿ‘‡๐Ÿป https://bit.ly/36yoZCi
    .
    ๐ŸŒธSaiz S-3XL (rujuk gambar sebelah)
    ๐ŸŒธMaterial Cotton T-shirt.
    ๐ŸŒธTak panas
    ๐ŸŒธTak mengembang/mengecut selepas basuh.
    .
    Klik Link untuk dapatkan harga promo:
    https://bit.ly/36yoZCi
    .
    .
    #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik #pastel #murah #onlineshop #hazeltshirtdakwah #croptop #cikkiah #hoodie #teammisssyira

  •  4  0  47 minutes ago
  • Betul, #FreakyFitz memang di cipta untuk kurus tanpa perlu berlapar. ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ #mestikurus
-
Dengan 1 sachet setiap pagi sejam sebelum hampa start breakfast, hampa akan nampak sendiri perbezaannya.
-
__________
Boleh dapatkan FREAKYFITZ dengan Rozi sekaranggg
๐Ÿ“ฑ WhatsApp : 0167026470
โœ… LINK IN BIO
๐Ÿ‘‘ Facebook : FreakyFitz Seremban .
๐Ÿ‘‘ Instagram : @freakyfitzseremban .
-
#FreakyFitzSeremban 
#FreakyFitzStarz 
#FreakyFitzCOD
  • Betul, #FreakyFitz memang di cipta untuk kurus tanpa perlu berlapar. ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ #mestikurus
    -
    Dengan 1 sachet setiap pagi sejam sebelum hampa start breakfast, hampa akan nampak sendiri perbezaannya.
    -
    __________
    Boleh dapatkan FREAKYFITZ dengan Rozi sekaranggg
    ๐Ÿ“ฑ WhatsApp : 0167026470
    โœ… LINK IN BIO
    ๐Ÿ‘‘ Facebook : FreakyFitz Seremban .
    ๐Ÿ‘‘ Instagram : @freakyfitzseremban .
    -
    #FreakyFitzSeremban
    #FreakyFitzStarz
    #FreakyFitzCOD

  •  1  1  54 minutes ago
  • Ini NEGARA KITA ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
Frontliners.. Thank You! 
Malaysia, we can do this!
Together we fight COVID-19 
#KitaPastiMenang 
#KitaJagaKita
  • Ini NEGARA KITA ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
    Frontliners.. Thank You!
    Malaysia, we can do this!
    Together we fight COVID-19
    #KitaPastiMenang
    #KitaJagaKita

  •  0  0  1 hour ago
  • Lambat la nak tunggu pos. OK korang mencari agent #FREAKYFITZ untuk COD kan? Tak perlu tunggu 2-3 hari sampai, sekarang pun boleh !!! ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
-
Contact sahaja ROZI #FREAKYFITZSTARZ berdesup Rozi sampai depan pintu korang.
๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
__________
-
โœ… ROZI (0167026470)
(Seremban, Senawang, Cyberjaya)
Instagram : @freakyfitzseremban
  • Lambat la nak tunggu pos. OK korang mencari agent #FREAKYFITZ untuk COD kan? Tak perlu tunggu 2-3 hari sampai, sekarang pun boleh !!! ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
    -
    Contact sahaja ROZI #FREAKYFITZSTARZ berdesup Rozi sampai depan pintu korang.
    ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    __________
    -
    โœ… ROZI (0167026470)
    (Seremban, Senawang, Cyberjaya)
    Instagram : @freakyfitzseremban

  •  1  1  1 hour ago
  • Customer Rozi dari Labu repeat order 1 botol FreakyFitz. ๐Ÿ”ฅ
-
=====
COD :
๐Ÿš— Seremban
๐Ÿš— Senawang
๐Ÿš— Cyberjaya
-
POSTAGE :
๐Ÿ“ฆ Seluruh Malaysia
=====
-
Nak kurus dan sihat dalam masa 14 hari dengan FreakyFitz boleh contact Rozi sekarang
๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
๐Ÿ“ฑ WhatsApp : 016-7026470 atau klik link di bio.
๐Ÿ‘‘ Facebook Page : FreakyFitz Seremban .
-
#FreakyFitzSeremban
#FreakyFitzStarz
#FreakyFitzCOD
  • Customer Rozi dari Labu repeat order 1 botol FreakyFitz. ๐Ÿ”ฅ
    -
    =====
    COD :
    ๐Ÿš— Seremban
    ๐Ÿš— Senawang
    ๐Ÿš— Cyberjaya
    -
    POSTAGE :
    ๐Ÿ“ฆ Seluruh Malaysia
    =====
    -
    Nak kurus dan sihat dalam masa 14 hari dengan FreakyFitz boleh contact Rozi sekarang
    ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    ๐Ÿ“ฑ WhatsApp : 016-7026470 atau klik link di bio.
    ๐Ÿ‘‘ Facebook Page : FreakyFitz Seremban .
    -
    #FreakyFitzSeremban
    #FreakyFitzStarz
    #FreakyFitzCOD

  •  0  1  1 hour ago
  • Sambungan...
.
4. Diampunkan Dosa Terdahulu. ๐Ÿƒ

Sesungguhnya Allah amat rindu pada hambanya yang ingin menyucikan dosa. Sebanyak mana dosa yang kita lakukan, pintu keampunan Allah tidak pernah tertutup. Solat Dhuha adalah antara pintu ampunan yang disediakan oleh Allah. Rasulullah S.A.W berkongsi kelebihan solat Dhuha yang kita lakukan di dalam sabdanya : โ€œBarangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih di lautan.โ€ (Hadis Riwayat Ibnu Majah dan at-Tirmidzi)

5. Memperoleh Keuntungan Besar. ๐Ÿ’

Atau dalam bahasa Arabnya disebut Ghanimah. Dikisahkan bahawa Rasulullah S.A.W mengutus tentera Islam berperang melawan musuh Allah. Dengan izin Allah, tentera Islam menang dan  mendapat harta rampasan yang banyak. Orang ramai bercerita singkatnya peperangan itu dan banyaknya harta rampasan perang yang diperoleh. Kemudian Rasulullah S.A.W menjelaskan bahawa ada yang lebih utama dan lebih mudah memperoleh kemenangan dan harta rampasan yang banyak iaitu shalat Dhuha.

Rasulullah S.A.W bersabda : โ€œBarangsiapa yang berwudhuk, kemudian masuk ke dalam masjid untuk melakukan solat dhuha, dialah yang paling dekat tujuanannya (tempat perangnya), lebih banyak ghanimahnya dan lebih cepat kembalinya.โ€ (Sahih al-Targhib : 666)

6. Mendapat Pahala Umrah. ๐ŸŒน

Rugi kalau kita tidak mahu lagi kerjakan solat Dhuha jika secara terang-terangan Allah menganugerahkan pahala umrah melaluinya. Daripada Abu Umamah R.A bahawa Rasulullah SAW bersabda, โ€œBarangsiapa yang keluar dari rumahnya dalam keadaan bersuci untuk melaksanakan solat wajib, maka pahalanya seperti seorang yang melaksanakan haji. Barangsiapa yang keluar untuk melaksanakan solat Dhuha, maka pahalanya seperti orang yang melaksanakan umrah.โ€ (Sahih Al-Targhib: 673)

Sumber: https://mvm.org.my/solat-dhuha-rebut-6-kelebihan-yang-dijanjikan/10203 .
#solatdhuha #islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe  #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah  #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik  #pastel #murah  #hazeltshirtdakwah
  • Sambungan...
    .
    4. Diampunkan Dosa Terdahulu. ๐Ÿƒ

    Sesungguhnya Allah amat rindu pada hambanya yang ingin menyucikan dosa. Sebanyak mana dosa yang kita lakukan, pintu keampunan Allah tidak pernah tertutup. Solat Dhuha adalah antara pintu ampunan yang disediakan oleh Allah. Rasulullah S.A.W berkongsi kelebihan solat Dhuha yang kita lakukan di dalam sabdanya : โ€œBarangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih di lautan.โ€ (Hadis Riwayat Ibnu Majah dan at-Tirmidzi)

    5. Memperoleh Keuntungan Besar. ๐Ÿ’

    Atau dalam bahasa Arabnya disebut Ghanimah. Dikisahkan bahawa Rasulullah S.A.W mengutus tentera Islam berperang melawan musuh Allah. Dengan izin Allah, tentera Islam menang dan mendapat harta rampasan yang banyak. Orang ramai bercerita singkatnya peperangan itu dan banyaknya harta rampasan perang yang diperoleh. Kemudian Rasulullah S.A.W menjelaskan bahawa ada yang lebih utama dan lebih mudah memperoleh kemenangan dan harta rampasan yang banyak iaitu shalat Dhuha.

    Rasulullah S.A.W bersabda : โ€œBarangsiapa yang berwudhuk, kemudian masuk ke dalam masjid untuk melakukan solat dhuha, dialah yang paling dekat tujuanannya (tempat perangnya), lebih banyak ghanimahnya dan lebih cepat kembalinya.โ€ (Sahih al-Targhib : 666)

    6. Mendapat Pahala Umrah. ๐ŸŒน

    Rugi kalau kita tidak mahu lagi kerjakan solat Dhuha jika secara terang-terangan Allah menganugerahkan pahala umrah melaluinya. Daripada Abu Umamah R.A bahawa Rasulullah SAW bersabda, โ€œBarangsiapa yang keluar dari rumahnya dalam keadaan bersuci untuk melaksanakan solat wajib, maka pahalanya seperti seorang yang melaksanakan haji. Barangsiapa yang keluar untuk melaksanakan solat Dhuha, maka pahalanya seperti orang yang melaksanakan umrah.โ€ (Sahih Al-Targhib: 673)

    Sumber: https://mvm.org.my/solat-dhuha-rebut-6-kelebihan-yang-dijanjikan/10203 .
    #solatdhuha #islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik #pastel #murah #hazeltshirtdakwah

  •  4  0  1 hour ago
  • Alhamdulillah, rezeki customer beraya menikmati minuman NILOFA Susu Pisang Kurma. ๐Ÿฅฐ
-
__________
Berminat boleh terus order pada nombor di bawah
๐Ÿ“ฑ WhatsApp Rozi : 0167026470
โœ… LINK IN BIO
-
@nilofa.seremban
@nilofa.hq
@neelofa
  • Alhamdulillah, rezeki customer beraya menikmati minuman NILOFA Susu Pisang Kurma. ๐Ÿฅฐ
    -
    __________
    Berminat boleh terus order pada nombor di bawah
    ๐Ÿ“ฑ WhatsApp Rozi : 0167026470
    โœ… LINK IN BIO
    -
    @nilofa.seremban
    @nilofa.hq
    @neelofa

  •  1  1  1 hour ago
  • Alhamdulillah, rezeki customer beraya menikmati minuman NILOFA Susu Pisang Kurma. ๐Ÿฅฐ
-
__________
Berminat boleh terus order pada nombor di bawah
๐Ÿ“ฑ WhatsApp Rozi : 0167026470
โœ… LINK IN BIO
-
@nilofa.seremban
@nilofa.hq
@neelofa
  • Alhamdulillah, rezeki customer beraya menikmati minuman NILOFA Susu Pisang Kurma. ๐Ÿฅฐ
    -
    __________
    Berminat boleh terus order pada nombor di bawah
    ๐Ÿ“ฑ WhatsApp Rozi : 0167026470
    โœ… LINK IN BIO
    -
    @nilofa.seremban
    @nilofa.hq
    @neelofa

  •  0  1  1 hour ago
  • ๐™Ž๐™ค๐™ก๐™–๐™ฉ ๐™จ๐™ช๐™ฃ๐™–๐™ฉ ๐˜ฟ๐™๐™ช๐™๐™– adalah solat bagi orang-orang yang mahu โ€˜kembaliโ€™. Kembali ke mana? Rasulullah S.A.W pernah bersabda yang bermaksud :
.
โ€œ๐˜š๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต ๐˜‹๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ช๐˜ต๐˜ถ ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ ( ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ญ ๐˜ข๐˜ธ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฏ ) ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ, ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข๐˜ช ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ฑ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ช๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ซ๐˜ข, ๐˜ช๐˜ข๐˜ช๐˜ต๐˜ถ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ต๐˜ถ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฌ-๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜บ๐˜ข.โ€ (๐˜๐˜™ ๐˜”๐˜ถ๐˜ด๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ )
.
Ya, solat Dhuha itu adalah solat orang yang mahu kembali kepada Allah. .
Sumber: https://mvm.org.my/solat-dhuha-rebut-6-kelebihan-yang-dijanjikan/10203  #solatdhuha #islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe  #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah  #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik  #pastel #murah  #hazeltshirtdakwah
  • ๐™Ž๐™ค๐™ก๐™–๐™ฉ ๐™จ๐™ช๐™ฃ๐™–๐™ฉ ๐˜ฟ๐™๐™ช๐™๐™– adalah solat bagi orang-orang yang mahu โ€˜kembaliโ€™. Kembali ke mana? Rasulullah S.A.W pernah bersabda yang bermaksud :
    .
    โ€œ๐˜š๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต ๐˜‹๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฉ๐˜ข ๐˜ช๐˜ต๐˜ถ ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ ( ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ญ ๐˜ข๐˜ธ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฏ ) ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜บ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ, ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข๐˜ช ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ฑ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ช๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ซ๐˜ข, ๐˜ช๐˜ข๐˜ช๐˜ต๐˜ถ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ต๐˜ถ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฌ-๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ข๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜บ๐˜ข.โ€ (๐˜๐˜™ ๐˜”๐˜ถ๐˜ด๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ )
    .
    Ya, solat Dhuha itu adalah solat orang yang mahu kembali kepada Allah. .
    Sumber: https://mvm.org.my/solat-dhuha-rebut-6-kelebihan-yang-dijanjikan/10203 #solatdhuha #islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik #pastel #murah #hazeltshirtdakwah

  •  4  0  1 hour ago
  • Berikut adalah antara โ€˜hadiah-hadiahโ€™ yang dijanjikan Allah kepada sesiapa yang jatuh cinta dengan solat Dhuha.

1. Dicukupkan Rezeki. ๐ŸŒธ

Allah S.W.T menjamin rezeki yang cukup kepada hambanya yang mempunyai masa untuk solat Dhuha. Diriwayatkan daripada Nuโ€˜aim bin Hammar bahawa ia berkata, โ€œAku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda; Allah berfirman, โ€˜Wahai anak Adam, janganlah kamu berasa lemah untuk beribadah kepada-Ku dengan cara mengerjakan solat empat rakaat di awal waktu siangmu, nescaya akan Aku cukupkan untukmu di akhir harimu.โ€ (Hadis Riwayat Abu Dawud)

2. Rumah Di Syurga. ๐Ÿ

Rasulullah S.A.W memberi motivasi kepada orang yang rajin memperuntukkan sedikit waktu paginya untuk Solat Dhuha dengan sabda baginda, โ€œBarangsiapa yang solat dhuha sebanyak empat rakaat dan empat rakaat sebelumnya, maka ia akan dibangunkan sebuah rumah di syurga.โ€ (Sahih al-Jamiโ€™: 634)

3. Nilai Seperti Bersedekah. ๐ŸŒป

Sesungguhnya di dalam badan kita ini terdapat 360 sendi pinjaman Allah. Sendi inilah yang membolehkan kita bekerja dan menjalani kehidupan. Maka sendi-sendi ini ada hak-haknya yang perlu kita langsaikan.

Dari Abu Dzar, dari Rasulullah S.A.W beliau bersabda : โ€œDi setiap pagi ada kewajipan sedekah ke atas setiap sendi dari salah seorang kalian. Setiap tasbih adalah sedekah, setiap tahmid adalah sedekah, setiap tahlil adalah sedekah, setiap takbir adalah sedekah, amar makruf nahi mungkar adalah sedekah. Dan dapat memadai untuk semua itu dua rakaat yang dilakukan pada waktu Dhuhaโ€ ( Hadis Riwayat Muslim )

Bersambung... Sumber: https://mvm.org.my/solat-dhuha-rebut-6-kelebihan-yang-dijanjikan/10203 
#solatdhuha #islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe  #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah  #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik  #pastel #murah  #hazeltshirtdakwah
  • Berikut adalah antara โ€˜hadiah-hadiahโ€™ yang dijanjikan Allah kepada sesiapa yang jatuh cinta dengan solat Dhuha.

    1. Dicukupkan Rezeki. ๐ŸŒธ

    Allah S.W.T menjamin rezeki yang cukup kepada hambanya yang mempunyai masa untuk solat Dhuha. Diriwayatkan daripada Nuโ€˜aim bin Hammar bahawa ia berkata, โ€œAku telah mendengar Rasulullah SAW bersabda; Allah berfirman, โ€˜Wahai anak Adam, janganlah kamu berasa lemah untuk beribadah kepada-Ku dengan cara mengerjakan solat empat rakaat di awal waktu siangmu, nescaya akan Aku cukupkan untukmu di akhir harimu.โ€ (Hadis Riwayat Abu Dawud)

    2. Rumah Di Syurga. ๐Ÿ

    Rasulullah S.A.W memberi motivasi kepada orang yang rajin memperuntukkan sedikit waktu paginya untuk Solat Dhuha dengan sabda baginda, โ€œBarangsiapa yang solat dhuha sebanyak empat rakaat dan empat rakaat sebelumnya, maka ia akan dibangunkan sebuah rumah di syurga.โ€ (Sahih al-Jamiโ€™: 634)

    3. Nilai Seperti Bersedekah. ๐ŸŒป

    Sesungguhnya di dalam badan kita ini terdapat 360 sendi pinjaman Allah. Sendi inilah yang membolehkan kita bekerja dan menjalani kehidupan. Maka sendi-sendi ini ada hak-haknya yang perlu kita langsaikan.

    Dari Abu Dzar, dari Rasulullah S.A.W beliau bersabda : โ€œDi setiap pagi ada kewajipan sedekah ke atas setiap sendi dari salah seorang kalian. Setiap tasbih adalah sedekah, setiap tahmid adalah sedekah, setiap tahlil adalah sedekah, setiap takbir adalah sedekah, amar makruf nahi mungkar adalah sedekah. Dan dapat memadai untuk semua itu dua rakaat yang dilakukan pada waktu Dhuhaโ€ ( Hadis Riwayat Muslim )

    Bersambung... Sumber: https://mvm.org.my/solat-dhuha-rebut-6-kelebihan-yang-dijanjikan/10203
    #solatdhuha #islam #nur #nur2 #raya2020 #stayhome #staysafe #kitajagakita #kitapastimenang #blouse #blousemurah #viral #tshirt #muslimah #jersey #jentikhati #dakwah #neelofa #mirafilzah #flowers #cantik #pastel #murah #hazeltshirtdakwah

  •  6  0  1 hour ago
  • #Repost @humaspoldajabar (@get_repost)
ใƒปใƒปใƒป
*PROSEDUR STANDAR TATANAN BARU "NEW NORMAL"* Presiden RI bersama Kapolri dan Panglima TNI meninjau kesiapan prosedur standar tatanan baru atau new normal dengan mengunjungi Stasiun MRT Bundaran HI, Jakarta Pusat, Selasa, 26 Mei 2020.

_New Normal_ โžก๏ธ menjalankan aktivitas normal dengan menerapkan protokol kesehatan mencegah penularan Covid-19, diantaranya:
- Menjaga jarak aman (1-2 meter)
- Menggunakan masker - Pengecekan suhu tubuh - Menyiapkan tempat cuci tangan/hand sanitizer di tempat umum
- Membatasi jumlah kapasitas pengunjung di sarana umum

Dalam pelaksanaan awal pendisiplinan new normal, TNI-Polri akan bekerja sama dengan pemda dan Gugus Tugas Penanganan Covid-19 di daerah/kota. 
Penerapan new normal telah disampaikan oleh Presiden RI melalui pernyataan resminya di Istana Merdeka, 15 Mei 2020. "Kehidupan kita sudah pasti berubah untuk mengatasi risiko wabah ini, itu keniscayaan. Itulah yang oleh banyak orang disebut sebagai new normal atau tatanan kehidupan baru" 
Ir. H. Joko Widodo
Presiden Republik Indonesia

sumber: presidenri.go.id

#DisiplinPolaHidupBaru
.
#PolriUntukIndonesia
#PolriCegahCorona
#PoldaJabarCegahCorona
#JabarSehatLahirBatin
#JabarTanggapCovid19
#KitaPastiMenang
#Amandirumah
#divisihumaspolri
#biromultimedia
#polisiindonesia
#polisi_indonesia
#tribratanews
#abdinegara
#polisisahabatkita
#polisiganteng
@erlangga_90
@polisi_indonesia
@multimedia.humaspolri
@divisihumaspolri
@humaspoldajatim
@humas_poldajateng 
@humas.pmj
@humaspoldabanten
@humas_jabar
@kodamsiliwangi
@detikcom
@tribunjabar
@kompascom
@Infobandungkota
@infobandungraya
@bandung24jam
@jabarsaberhoaks
  • #Repost @humaspoldajabar (@get_repost)
    ใƒปใƒปใƒป
    *PROSEDUR STANDAR TATANAN BARU "NEW NORMAL"* Presiden RI bersama Kapolri dan Panglima TNI meninjau kesiapan prosedur standar tatanan baru atau new normal dengan mengunjungi Stasiun MRT Bundaran HI, Jakarta Pusat, Selasa, 26 Mei 2020.

    _New Normal_ โžก๏ธ menjalankan aktivitas normal dengan menerapkan protokol kesehatan mencegah penularan Covid-19, diantaranya:
    - Menjaga jarak aman (1-2 meter)
    - Menggunakan masker - Pengecekan suhu tubuh - Menyiapkan tempat cuci tangan/hand sanitizer di tempat umum
    - Membatasi jumlah kapasitas pengunjung di sarana umum

    Dalam pelaksanaan awal pendisiplinan new normal, TNI-Polri akan bekerja sama dengan pemda dan Gugus Tugas Penanganan Covid-19 di daerah/kota.
    Penerapan new normal telah disampaikan oleh Presiden RI melalui pernyataan resminya di Istana Merdeka, 15 Mei 2020. "Kehidupan kita sudah pasti berubah untuk mengatasi risiko wabah ini, itu keniscayaan. Itulah yang oleh banyak orang disebut sebagai new normal atau tatanan kehidupan baru"
    Ir. H. Joko Widodo
    Presiden Republik Indonesia

    sumber: presidenri.go.id

    #DisiplinPolaHidupBaru
    .
    #PolriUntukIndonesia
    #PolriCegahCorona
    #PoldaJabarCegahCorona
    #JabarSehatLahirBatin
    #JabarTanggapCovid19
    #KitaPastiMenang
    #Amandirumah
    #divisihumaspolri
    #biromultimedia
    #polisiindonesia
    #polisi_indonesia
    #tribratanews
    #abdinegara
    #polisisahabatkita
    #polisiganteng
    @erlangga_90
    @polisi_indonesia
    @multimedia.humaspolri
    @divisihumaspolri
    @humaspoldajatim
    @humas_poldajateng
    @humas.pmj
    @humaspoldabanten
    @humas_jabar
    @kodamsiliwangi
    @detikcom
    @tribunjabar
    @kompascom
    @Infobandungkota
    @infobandungraya
    @bandung24jam
    @jabarsaberhoaks

  •  5  0  1 hour ago

Top #kitapastimenang Posts

  • Tahun ini tak dapat beraya bersama suami kerana bertugas diperantuanโš“ kehidupan kami penuh perbezaan namun itu yang lebih menguatkan kasih sayang kami๐Ÿ’•

Kebahagian itu datang ketika rasa syukur selalu dipanjatkan.โคโคโค in sya Allah.
. 
Tengok OOTD SHRMZDB yang lain bersama pasangan, jadi kita pon mampu TB je gambar raya Aidilfitri tahun lalu โญ๐ŸŒ™ #throwback #raya #missyou #husbandandwifeteam #pkp #kitajagakita๐Ÿ’• #frontliners #thankyou #seafarerwife #seamanlife #kitapastimenang #syukurselalu
  • Tahun ini tak dapat beraya bersama suami kerana bertugas diperantuanโš“ kehidupan kami penuh perbezaan namun itu yang lebih menguatkan kasih sayang kami๐Ÿ’•

    Kebahagian itu datang ketika rasa syukur selalu dipanjatkan.โคโคโค in sya Allah.
    .
    Tengok OOTD SHRMZDB yang lain bersama pasangan, jadi kita pon mampu TB je gambar raya Aidilfitri tahun lalu โญ๐ŸŒ™ #throwback #raya #missyou #husbandandwifeteam #pkp #kitajagakita๐Ÿ’• #frontliners #thankyou #seafarerwife #seamanlife #kitapastimenang #syukurselalu

  •  109  3  25 May, 2020