#pekasam Instagram Photos & Videos

pekasam Pikdo

The total number of posts up to now is 21,773 with the pekasam hashtag.

Hashtag Popularity

5.1
average comments
60.1
average likes

Latest #pekasam Posts

  • Dah ganti puasa belum?
.
Lauk sahur nak mudah goreng Pekasam je tau😋
  • Dah ganti puasa belum?
    .
    Lauk sahur nak mudah goreng Pekasam je tau😋

  •  78  35  9 hours ago
  • PEKASAM DAGING MAK LONG ni, rasanya enak, lain dari yg lain.. Mudah disediakan & boleh dipelbagaikan. Adunan ramuan yg asli tanpa bahan pengawet. Dibungkus dgn pembungkus aluminium utk menjamin kesegaran daging. Mesti cuba. Harganya pun murah aje. RM10/pek. Mmg mampu membuka selera.
.
Ce mana nak beli? klik jer;
http://pekasammaklonghq.wasap.my

Klik link di bio
@pekasamdagingmaklong_hq
Pos seluruh Malaysia.
.
Boleh juga jika nak buat pembelian dgn shopee, picit link nih;
https://shopee.com.my/Pekasam-Daging-Mak-Long.-i.48263081.7524129806
.
.
.
Agen wanted seluruh Malaysia. Jom jana pendapatan keluarga dgn Pekasam Daging Mak Long. Produk laku keras. Info lanjut klik jer http://pekasamdagingmaklong.wasap.my , taip nak jadi agen.
.
.
#pekasamdagingmaklong #pekasamdaging #pekasamviral #pkp #stayathome #kitajagakita #kitamestimenang #covid19 #pekasamutara #pekasamenak #pekasammurah #pekasamketagih #pekasam #pekasamlazat #pekasamsedap #sihatmilikku #walkthetalk #KitaTeguhKitaMenang
  • PEKASAM DAGING MAK LONG ni, rasanya enak, lain dari yg lain.. Mudah disediakan & boleh dipelbagaikan. Adunan ramuan yg asli tanpa bahan pengawet. Dibungkus dgn pembungkus aluminium utk menjamin kesegaran daging. Mesti cuba. Harganya pun murah aje. RM10/pek. Mmg mampu membuka selera.
    .
    Ce mana nak beli? klik jer;
    http://pekasammaklonghq.wasap.my

    Klik link di bio
    @pekasamdagingmaklong_hq
    Pos seluruh Malaysia.
    .
    Boleh juga jika nak buat pembelian dgn shopee, picit link nih;
    https://shopee.com.my/Pekasam-Daging-Mak-Long.-i.48263081.7524129806
    .
    .
    .
    Agen wanted seluruh Malaysia. Jom jana pendapatan keluarga dgn Pekasam Daging Mak Long. Produk laku keras. Info lanjut klik jer http://pekasamdagingmaklong.wasap.my , taip nak jadi agen.
    .
    .
    #pekasamdagingmaklong #pekasamdaging #pekasamviral #pkp #stayathome #kitajagakita #kitamestimenang #covid19 #pekasamutara #pekasamenak #pekasammurah #pekasamketagih #pekasam #pekasamlazat #pekasamsedap #sihatmilikku #walkthetalk #KitaTeguhKitaMenang

  •  10  0  10 hours ago
  •  0  1  19 hours ago
  • Hanya daging yang berkualiti shj digunakan untuk menghasilkan pekasam yg tinggi mutunya. Diadun dengan ramuan terpilih menjadikan Pekasam Daging Mak Long lebih lazat.
.
Boleh dipelbagaikan menu tanpa menjejaskan rasa sebenar pekasam. Menu ringkas dan mudah. Sedap dimakan.
. . . 
PEKASAM DAGING MAK LONG ni, rasanya enak, lain dari yg lain.. Mudah disediakan & boleh dipelbagaikan. Adunan ramuan yg asli dari bahan terpilih. Dibungkus dgn pembungkus aluminium utk menjamin kesegaran daging. Mesti cuba. Harganya pun murah aje. RM10/pek. Mmg mampu membuka selera.
.
. 
Ce mana nak beli? klik jer link di bio kami 😊
#pekasamdagingmaklong #pekasamdaging #pekasamviral #pkp #stayathome #kitajagakita #kitamestimenang #covid19 #pekasamutara #pekasamenak #pekasammurah #pekasamketagih #pekasam #pekasamlazat #pekasamsedap #sihatmilikku #walkthetalk #KitaTeguhKitaMenang
  • Hanya daging yang berkualiti shj digunakan untuk menghasilkan pekasam yg tinggi mutunya. Diadun dengan ramuan terpilih menjadikan Pekasam Daging Mak Long lebih lazat.
    .
    Boleh dipelbagaikan menu tanpa menjejaskan rasa sebenar pekasam. Menu ringkas dan mudah. Sedap dimakan.
    . . .
    PEKASAM DAGING MAK LONG ni, rasanya enak, lain dari yg lain.. Mudah disediakan & boleh dipelbagaikan. Adunan ramuan yg asli dari bahan terpilih. Dibungkus dgn pembungkus aluminium utk menjamin kesegaran daging. Mesti cuba. Harganya pun murah aje. RM10/pek. Mmg mampu membuka selera.
    .
    .
    Ce mana nak beli? klik jer link di bio kami 😊
    #pekasamdagingmaklong #pekasamdaging #pekasamviral #pkp #stayathome #kitajagakita #kitamestimenang #covid19 #pekasamutara #pekasamenak #pekasammurah #pekasamketagih #pekasam #pekasamlazat #pekasamsedap #sihatmilikku #walkthetalk #KitaTeguhKitaMenang

  •  0  0  23 hours ago
  • Pagi ✨ Cuma nak bagitau Tok Penghulu dah start buat postage seperti biasa. Korang yang asyik pening nak masak menu apa tu, boleh la borong pekasam tok penghulu banyak-banyak 🤭
_
Mudah dimasak, sedap dimakan haaa gittew! ❤️
_
#pekasam #pekasamtokpenghu #pekasamdagingrusa
  • Pagi ✨ Cuma nak bagitau Tok Penghulu dah start buat postage seperti biasa. Korang yang asyik pening nak masak menu apa tu, boleh la borong pekasam tok penghulu banyak-banyak 🤭
    _
    Mudah dimasak, sedap dimakan haaa gittew! ❤️
    _
    #pekasam #pekasamtokpenghu #pekasamdagingrusa

  •  4  0  28 May, 2020
  • Extra dengan harga yang sama. Extra untuk pelanggan setia #Aquada
.
.
#happybirthday
  • Extra dengan harga yang sama. Extra untuk pelanggan setia #Aquada
    .
    .
    #happybirthday

  •  134  46  28 May, 2020
  •  0  1  28 May, 2020

Top #pekasam Posts

  • Serius ramai customer kak hyda suka makan pekasam daging ni. betapa sedap nya rasa daging dia yang lembut. cukup rasa tak masin dan berbau. memang ramai setia lah dengan pekasam kak hyda jual ni.. sooo sekarang ada promooo..
.
Korang kena grab 3 pack harga RM58. tapi sis nak bagi harga RM55 sekali postage semenanjung. esok ada postage. jom jom tekan je link wassap kat bio @pekasamdagingsedap.
.
.
#johorbahru #kualalumpur #masakapahariini #mahn #jjcm #selangor #bazaarpaknil #bazaarkarat #jb #resepisedap #resepibonda #jjcmtv3 #sedapgiler #sayajual #resepimudah #resepimelayu #jommakan #sayamasak #pekasamdaging #dagingpekasam #masakmasak #masakanmelayu #pekasam #pekasamikan #masakmasak
  • Serius ramai customer kak hyda suka makan pekasam daging ni. betapa sedap nya rasa daging dia yang lembut. cukup rasa tak masin dan berbau. memang ramai setia lah dengan pekasam kak hyda jual ni.. sooo sekarang ada promooo..
    .
    Korang kena grab 3 pack harga RM58. tapi sis nak bagi harga RM55 sekali postage semenanjung. esok ada postage. jom jom tekan je link wassap kat bio @pekasamdagingsedap.
    .
    .
    #johorbahru #kualalumpur #masakapahariini #mahn #jjcm #selangor #bazaarpaknil #bazaarkarat #jb #resepisedap #resepibonda #jjcmtv3 #sedapgiler #sayajual #resepimudah #resepimelayu #jommakan #sayamasak #pekasamdaging #dagingpekasam #masakmasak #masakanmelayu #pekasam #pekasamikan #masakmasak

  •  520  26  20 May, 2019
  • Sinambungan dari lempeng semalam tue..akak cicah lempeng tu dengan sambal 2 minit..senang kan kerja akak..x yah gaduh nak buat sambal tumis..
sebab tu akak suka simpan sambal2 camni ..bila mood M datang boleh jadi penyelamat.
selain dimakan bersama nasi panas sambal nie jugak sesuai dijadikan paste untuk nasi goreng..cubalah sepeket memang tak rugi.
.
.

Yang  berminat dengan anika sambal  boleh dapatkan di agent2 @pekasam_dagingmerecik .
.
#paidreview #review #reviewproduct #sambalsedap #sambal #pekasam #pekasamdaging #laukpauk #masak #food #foodideas
  • Sinambungan dari lempeng semalam tue..akak cicah lempeng tu dengan sambal 2 minit..senang kan kerja akak..x yah gaduh nak buat sambal tumis..
    sebab tu akak suka simpan sambal2 camni ..bila mood M datang boleh jadi penyelamat.
    selain dimakan bersama nasi panas sambal nie jugak sesuai dijadikan paste untuk nasi goreng..cubalah sepeket memang tak rugi.
    .
    .

    Yang berminat dengan anika sambal boleh dapatkan di agent2 @pekasam_dagingmerecik .
    .
    #paidreview #review #reviewproduct #sambalsedap #sambal #pekasam #pekasamdaging #laukpauk #masak #food #foodideas

  •  170  16  11 July, 2019
  • Rezeki... dapat ikan belanak masin dari orang Perak @miezwann .
.
Kita dapat makan lagu ni musim2 tengkujuh ni kan dah berselera sangat dah makan. Tandanya kita bersyukur. Bukannya tak bersyukur dapat makan ayam setiap hari. Tapi lauk lagu ni plus ada pula sambal belacan, dah cukup menambah selera.
.
Nak wat cane..selera 'ORANG KAMPUNG'. Tapi kan...bagi yang tak kenal PERANGAI ORANG KAMPUNG, dia akan pandang jelik. Awak dok di Malaysia ni kena belajar dan faham sikap budaya setiap lapisan masyarakat. Agama kita tak mengajar kita bersangka buruk..
.
.
#fish #saltedfish #pekasam #ikanmasin #appetizer #malayfood #nostalgicfood #malaysiantaste #homecooking #cookwithlove #ilovecooking #myfooddiary #dapurzaza #foodie #foodporn #instafood #malayfood #malaysiantaste #cookingingredients #laukkampung #pasartani #wetmarket #freshmarket
  • Rezeki... dapat ikan belanak masin dari orang Perak @miezwann .
    .
    Kita dapat makan lagu ni musim2 tengkujuh ni kan dah berselera sangat dah makan. Tandanya kita bersyukur. Bukannya tak bersyukur dapat makan ayam setiap hari. Tapi lauk lagu ni plus ada pula sambal belacan, dah cukup menambah selera.
    .
    Nak wat cane..selera 'ORANG KAMPUNG'. Tapi kan...bagi yang tak kenal PERANGAI ORANG KAMPUNG, dia akan pandang jelik. Awak dok di Malaysia ni kena belajar dan faham sikap budaya setiap lapisan masyarakat. Agama kita tak mengajar kita bersangka buruk..
    .
    .
    #fish #saltedfish #pekasam #ikanmasin #appetizer #malayfood #nostalgicfood #malaysiantaste #homecooking #cookwithlove #ilovecooking #myfooddiary #dapurzaza #foodie #foodporn #instafood #malayfood #malaysiantaste #cookingingredients #laukkampung #pasartani #wetmarket #freshmarket

  •  458  25  4 December, 2017
  • PEKASAM TELUR SOTONG MERECIK
.
bismillahirrahmanirrahim
.
RECOMMENDED
.
 @pekasam.merecikofficial
.
✅Tidak berbau
✅Sedap
✅Ada 3 pilihan perisa
.
❤Original
❤Thai spicy ala tomyam
❤Spicy EXTRA 50gram
.
✅Telur sotong bersize premium
✅Boleh digoreng bersama-sama cili,mak cik bawang dan lain lain.
.
Tak pernah cuba pekasam telur sotong,tapi bila dah rasa sedap sangat taw.
.
Pekasam Telur Sotong merecik ni pilihan nona,wanita hari ini tv3 dan selamat pagi malaysia tau. Dah 4 kali masuk tv uolls.
.
Nak order korang serbu instagram ni. Dialah yang si miera dalam tv3 MHI tempoh hari. 
@pekasam.merecikofficial
@pekasam.merecikofficial
@pekasam.merecikofficial
.
Harga hanya
3 paket rm65 termasuk pos.
Untuk sabah sarawak tambah rm6 untuk kos naik belon ye🤭
.
Puasa pon dah dekat. 
Pkp pon da bersambung.
Jom kiter buat stok ramai ramai.
.
014-5345328 wassap nombor ni untuk order ye✌
.
#11042020 #sayamasak #masakanku #cumi #pekasam #localfood #makanankampung #homemade #foodpornmalaysia #makananmalaysia #foodviral #videomasak #kakimakan #paidreview #jommakan #kongsiresepi #rasashare #jommasak #alhamdulillah #rezeki #dapurkecil #vitdaily #instafood #igfoods #igfoodie #sedap #sedapsangat #sedapgiler #stayathome #dapursunfloweroct
  • PEKASAM TELUR SOTONG MERECIK
    .
    bismillahirrahmanirrahim
    .
    RECOMMENDED
    .
    @pekasam.merecikofficial
    .
    ✅Tidak berbau
    ✅Sedap
    ✅Ada 3 pilihan perisa
    .
    ❤Original
    ❤Thai spicy ala tomyam
    ❤Spicy EXTRA 50gram
    .
    ✅Telur sotong bersize premium
    ✅Boleh digoreng bersama-sama cili,mak cik bawang dan lain lain.
    .
    Tak pernah cuba pekasam telur sotong,tapi bila dah rasa sedap sangat taw.
    .
    Pekasam Telur Sotong merecik ni pilihan nona,wanita hari ini tv3 dan selamat pagi malaysia tau. Dah 4 kali masuk tv uolls.
    .
    Nak order korang serbu instagram ni. Dialah yang si miera dalam tv3 MHI tempoh hari.
    @pekasam.merecikofficial
    @pekasam.merecikofficial
    @pekasam.merecikofficial
    .
    Harga hanya
    3 paket rm65 termasuk pos.
    Untuk sabah sarawak tambah rm6 untuk kos naik belon ye🤭
    .
    Puasa pon dah dekat.
    Pkp pon da bersambung.
    Jom kiter buat stok ramai ramai.
    .
    014-5345328 wassap nombor ni untuk order ye✌
    .
    #11042020 #sayamasak #masakanku #cumi #pekasam #localfood #makanankampung #homemade #foodpornmalaysia #makananmalaysia #foodviral #videomasak #kakimakan #paidreview #jommakan #kongsiresepi #rasashare #jommasak #alhamdulillah #rezeki #dapurkecil #vitdaily #instafood #igfoods #igfoodie #sedap #sedapsangat #sedapgiler #stayathome #dapursunfloweroct

  •  460  43  11 April, 2020
  • Ikan masin Belanak ! Sape suka makan ikan masin, kita geng 😎😎. Ikan belanak ni, ikan laut. Dari laut terus di proses rendam dalam larutan garam dan jemur. Tiada bahan pengawet. Goreng dengan bawang dan cili, perghhhh sedap weiii
.
.
Kalau nak beli, pastikan halal dan bersih 😉
.
.
.
#ikanmasin
#iat
#pekasam
#seafood
#foodie
#malaysiantaste
#produkiks 
#instafood
#foodgram
#perak
#kerian
#xiaomimalaysia #xiaomiMY #redmixiaomi
  • Ikan masin Belanak ! Sape suka makan ikan masin, kita geng 😎😎. Ikan belanak ni, ikan laut. Dari laut terus di proses rendam dalam larutan garam dan jemur. Tiada bahan pengawet. Goreng dengan bawang dan cili, perghhhh sedap weiii
    .
    .
    Kalau nak beli, pastikan halal dan bersih 😉
    .
    .
    .
    #ikanmasin
    #iat
    #pekasam
    #seafood
    #foodie
    #malaysiantaste
    #produkiks
    #instafood
    #foodgram
    #perak
    #kerian
    #xiaomimalaysia #xiaomiMY #redmixiaomi

  •  138  15  8 March, 2017