Faizal  Ismail ( @faizalfbi76 ) Instagram Profile

faizalfbi76

Faizal Ismail

Founder @dbilique & Postgraduate @cardiffuni 🇬🇧

  • 4.2k posts
  • 349k followers
  • 811 following

Faizal Ismail Profile Information

  • Salam Ramadhan Kareem buat semua daripada kami sekeluarga dari jauh.. moga ibadah puasa kita dipermudahkan dan diberkati walau dalam apa jua keadaan sekalipun. Alhamdulillah kami di sini baik2 saja, cuma saya ‘berpuasa’ awal dari social media sebab tengah bergelut dengan byk assignment deadlines 😬, takut tak fokus lak nanti 🤓..
.
Apapun tahun ni puasa di UK akan ambik masa hampir 17 (awal Ramadhan) dan 18 jam (hujung Ramadhan) satu pengalaman baru 😆 bertabahlah kami, tapi advantage nye temperature still rasa sejuk walaupun tengah spring!
.
Jaga diri baik2 semua dan selamat berpuasa!
.
Note : Picture tu tahun lepas punya kat North Wales - Betwys Coed .
.
#FBIfamily #RamadhaninUK #cardiff #unitedkingdom
  • @faizalfbi76 Profile picture

    @faizalfbi76

    Cardiff

    Salam Ramadhan Kareem buat semua daripada kami sekeluarga dari jauh.. moga ibadah puasa kita dipermudahkan dan diberkati walau dalam apa jua keadaan sekalipun. Alhamdulillah kami di sini baik2 saja, cuma saya ‘berpuasa’ awal dari social media sebab tengah bergelut dengan byk assignment deadlines 😬, takut tak fokus lak nanti 🤓..
    .
    Apapun tahun ni puasa di UK akan ambik masa hampir 17 (awal Ramadhan) dan 18 jam (hujung Ramadhan) satu pengalaman baru 😆 bertabahlah kami, tapi advantage nye temperature still rasa sejuk walaupun tengah spring!
    .
    Jaga diri baik2 semua dan selamat berpuasa!
    .
    Note : Picture tu tahun lepas punya kat North Wales - Betwys Coed .
    .
    #FBIfamily #RamadhaninUK #cardiff #unitedkingdom

  •  3,992  0  23 April, 2020
  • Alhamdulillah.. Tahniah ex-AmKrew Producer and now Penyampai kat SuriaFm yang saya panggil Susu @surayaborhan .. kami tau Su & suami tunggu lama utk Anugerah ini.. Moga bertambah barakah dan rezeki utk kalian berdua...
.
.

#repost @surayaborhan
・・・
My baby is here..After 7 years of waiting!! Tq for all the prayers ❤️ .

Born: Friday, 27 Mac 2020.
Time: 3:46 p.m.
Weight: 3.23 kg
Gender: Girl 👧🏻
  • @faizalfbi76 Profile picture

    @faizalfbi76

    Alhamdulillah.. Tahniah ex-AmKrew Producer and now Penyampai kat SuriaFm yang saya panggil Susu @surayaborhan .. kami tau Su & suami tunggu lama utk Anugerah ini.. Moga bertambah barakah dan rezeki utk kalian berdua...
    .
    .

    #repost @surayaborhan
    ・・・
    My baby is here..After 7 years of waiting!! Tq for all the prayers ❤️ .

    Born: Friday, 27 Mac 2020.
    Time: 3:46 p.m.
    Weight: 3.23 kg
    Gender: Girl 👧🏻

  •  2,111  0  27 March, 2020
  • Video ni saya record November 2018.. tapi time2 kena #stayathome ni kita share balik..
.
elok lah kalau amalkan kalau rasa tak leh nak duduk diam2 sebab dah biasa exercise..
.
Kira 2 in 1 benefits ☺️.
.
Health + family .
  • @faizalfbi76 Profile picture

    @faizalfbi76

    Cardiff

    Video ni saya record November 2018.. tapi time2 kena #stayathome ni kita share balik..
    .
    elok lah kalau amalkan kalau rasa tak leh nak duduk diam2 sebab dah biasa exercise..
    .
    Kira 2 in 1 benefits ☺️.
    .
    Health + family .

  •  374  0  25 March, 2020
  • Semua berlaku ada hikmah.. Bila kena duduk rumah asyik nak ke dapur je carik makanan.. akibat tak tahan kena tanya akhirnya isteri abang @norazlinaahmaddin hulurkan abang apron dan pisau.. “nah ambik ni”.. .
.
itulah hikmah yang terjadi pada abang.. .
Cuba teka abang nak masak apa?
.
Malam ni kul 10pm kita live kat page facebook : Faizal Ismail FBI
.
#fbiinuk #fbifamily
  • @faizalfbi76 Profile picture

    @faizalfbi76

    Cardiff

    Semua berlaku ada hikmah.. Bila kena duduk rumah asyik nak ke dapur je carik makanan.. akibat tak tahan kena tanya akhirnya isteri abang @norazlinaahmaddin hulurkan abang apron dan pisau.. “nah ambik ni”.. .
    .
    itulah hikmah yang terjadi pada abang.. .
    Cuba teka abang nak masak apa?
    .
    Malam ni kul 10pm kita live kat page facebook : Faizal Ismail FBI
    .
    #fbiinuk #fbifamily

  •  4,072  0  22 March, 2020
  • MAKAN PETAI DI UK

Wife masak sambal udang petai kat UK 🇬🇧... rasa cam dah bertahun tak makan petai.. tu pun rezeki @faizalnazim_ bawak mai dari Malaysia .Alhamdulillah!
.
Ada orang masak petai kena buang kulit, tapi ikut cara mak saya orang utagha masak dengan kulit2 sekali best woooo... sapa masak stail cam ni kita geng!
.
#sambaludangpetaiinuk #selerafbi #fbiinuk #fbifamily
  • @faizalfbi76 Profile picture

    @faizalfbi76

    Cardiff

    MAKAN PETAI DI UK

    Wife masak sambal udang petai kat UK 🇬🇧... rasa cam dah bertahun tak makan petai.. tu pun rezeki @faizalnazim_ bawak mai dari Malaysia .Alhamdulillah!
    .
    Ada orang masak petai kena buang kulit, tapi ikut cara mak saya orang utagha masak dengan kulit2 sekali best woooo... sapa masak stail cam ni kita geng!
    .
    #sambaludangpetaiinuk #selerafbi #fbiinuk #fbifamily

  •  2,616  0  12 March, 2020
  • MAKIN MUDA 🤓
.
LAMA tak update sebab BUSY melampau dengan deadline beratur panjang! Master kat UK ni setahun tapi sangat compact.. so memang 2nd semester ni byk giler keje 🤣.
.
Pas tu.. sejak 2 minggu lepaih.. tengah2 menaip, tiba2 kepala pusing, mata letih.. pi check kat optician, dia kata mata overall okay.. tapi bila dia test suruh baca dari certain distance, KANTOI!
.
“Eye strain, so you need reading glasses..” saya yang tak pernah pakai spec tanya dia, camne boleh jadi gitu... pas tu dia jawab sambil berbisik.. “you’re getting younger” 🤪
.
.
(Swipe left utk jelingan mempersona) .
#fbiinuk #maculturalcreativeindustries #cardiffuniversity
  • @faizalfbi76 Profile picture

    @faizalfbi76

    Cardiff

    MAKIN MUDA 🤓
    .
    LAMA tak update sebab BUSY melampau dengan deadline beratur panjang! Master kat UK ni setahun tapi sangat compact.. so memang 2nd semester ni byk giler keje 🤣.
    .
    Pas tu.. sejak 2 minggu lepaih.. tengah2 menaip, tiba2 kepala pusing, mata letih.. pi check kat optician, dia kata mata overall okay.. tapi bila dia test suruh baca dari certain distance, KANTOI!
    .
    “Eye strain, so you need reading glasses..” saya yang tak pernah pakai spec tanya dia, camne boleh jadi gitu... pas tu dia jawab sambil berbisik.. “you’re getting younger” 🤪
    .
    .
    (Swipe left utk jelingan mempersona) .
    #fbiinuk #maculturalcreativeindustries #cardiffuniversity

  •  2,857  0  3 March, 2020
  • A nice impromptu dinner with Director of Education Malaysia in London- Prof Madya Dr Shafie, Prof Dato Dr Husaini (Imperial College) Mr Firdaus (EM) and @noyuandrea. Thanks for having me (and Khalish 👦 ) before heading back to London. Jumpa lagi InshaAllah🙏😊.
.
#MalaysiansinUK
  • @faizalfbi76 Profile picture

    @faizalfbi76

    Yo Sushi

    A nice impromptu dinner with Director of Education Malaysia in London- Prof Madya Dr Shafie, Prof Dato Dr Husaini (Imperial College) Mr Firdaus (EM) and @noyuandrea. Thanks for having me (and Khalish 👦 ) before heading back to London. Jumpa lagi InshaAllah🙏😊.
    .
    #MalaysiansinUK

  •  1,820  0  15 February, 2020